• Wed. Oct 4th, 2023

Harga Telefon Samsung A03 Cuma RM469 Malaysia

Harga Telefon Samsung A03 Cuma RM469 Malaysia

Samsung Malaysia Electronics mengumumkan tambahan terbaru kepada keluarga Galaxy-nya: Samsung Galaxy A03. Harga Telefon Samsung A03 Cuma RM469. Telefon pintar kelas permulaan ini bukan sahaja mampu dimiliki tetapi juga dipadankan dengan ciri-ciri yang menakjubkan bagi anda. Ia dilengkapi dengan kamera utama 48MP yang menakjubkan, bateri 5,000mAh yang boleh bertahan dengan lama, dan pemproses Octa-Core yang baharu, sesuai untuk mana-mana pengguna yang mencari peranti yang mudah dan berkuasa.

Ia mempunyai Kamera Dual yang tidak mengecewakan. Tidak lagi menjadi sesuatu yang luar biasa bahawa sebuah telefon pintar mempunyai kamera kerana peranan yang dimainkan olehnya. Sama ada untuk mencipta memori, untuk belajar atau untuk berkomunikasi dengan orang yang disayangi, dengan adanya kamera, ia akan membuat pengalaman anda lebih indah. Kualiti lebih baik apabila ia menghasilkan foto resolusi tinggi!

Baca : Telefon Samsung Galaxy A03s Malaysia

Example

 


Harga Telefon Samsung A03 Cuma RM469

Harga Telefon Samsung A03 Cuma RM469 Malaysia
 

Galaxy A03 membolehkan pengguna menangkap gambar yang menakjubkan pada bila-bila masa dengan kamera utama 48MP F1.8 yang memberikan anda hasil yang jelas. Kamera Kedalaman 2MP F2.4 pula membolehkan pengguna mengambil gambar potret dengan latar belakang kabur semula jadi yang boleh diubahsuai dengan Portrait Mode.

Jika anda gemar mengambil selfie, peranti ini tidak kurang daripada sempurna. Ambil selfie yang menakjubkan dengan kamera depan 5MP F2.2! Ia hebat kerana ia juga dilengkapi dengan pelbagai filter. Selain itu, ia juga datang dengan pelbagai efek untuk pengguna yang ingin menghasilkan gambar yang lebih kreatif. Aperture F2.2 yang rendah juga memberikan kabur semula jadi di latar belakang subjek anda.
 

Harga Telefon Samsung A03 Cuma RM469 Malaysia
Harga Galaxy A03 Bermula Dari RM469

 

Bateri dan Pemproses Berkuasa untuk Hari Yang Lebih Produktif

Ia tidak dapat menjadi lebih mudah daripada ini – bateri 5,000mAh yang kuat adalah sempurna bagi sesiapa sahaja yang sibuk. Sama ada anda seorang pelajar dengan jadual pelajaran dalam talian yang padat atau seorang eksekutif muda, peranti ini tidak akan mengecewakan anda. Dilengkapi dengan pengecasan 7.75W, ini akan membawa anda kembali ke rutin harian anda dengan cepat.

Selain itu, One UI Core 3.1 yang lancar bukan sahaja membolehkan anda menjalankan pelbagai tugas pada satu masa dan berulang-alik antara aplikasi yang berbeza dengan cepat, pemproses Octa-Core juga dapat menangani program berat dengan pantas dan latensi yang rendah. Jangan bimbang tentang ruang di dalam peranti anda juga, sama ada anda memilih RAM 3GB dengan storan dalaman 32GB atau RAM 4GB dengan storan dalaman 64GB, anda boleh meningkat storan dalaman dengan slot microSD sehingga 1TB untuk menyimpan lebih banyak dokumen dan gambar pada bila-bila masa sahaja.

Tingkatkan Pengalaman Tontonan dengan Paparan Besar
Ianya sangat menguntungkan apabila anda diberkati dengan paparan yang besar – ia sangat berguna untuk mana-mana pengguna untuk melaksanakan tugas harian mereka. Sama ada anda menggunakannya untuk menghadiri kuliah dalam talian, membaca dokumen, menatal melalui suapan media sosial atau membuat panggilan video bersama rakan-rakan, paparan 6.5″ Infinity-V yang besar dengan skrin HD+ akan memberikan anda pengalaman yang mengasyikkan. Untuk peminat filem, ini akan memberi anda tayangan yang jelas dan bersemangat bagi filem dan siri kegemaran anda. Permainan (gaming) juga lebih menyeronokkan! Dengan Dark Mode, pengguna boleh mengurangkan ketegangan mata pada waktu malam dan mengurangkan penggunaan bateri untuk pengalaman yang lebih selesa dan cermat.

Galaxy A03 datang dengan tiga warna klasik – Black, Blue dan Red – bersama kemasan Glasstic yang mempunyai corak halus untuk cengkaman yang lebih selesa. Harga runcit disyorkan bagi peranti yang dilengkapi dengan RAM 3GB dan storan dalaman 32GB adalah RM469 manakala peranti yang dilengkapi dengan RAM 4GB dan storan dalaman 64GB adalah RM549.
 

Harga Telefon Samsung A03 Cuma RM469 Malaysia
 

Untuk review telefon pintar Samsung Galaxy A03 boleh layari pautan ini.

Berminat untuk dapatkan telefon Samsung yang murah ini, layari Samsung Malaysia A03.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.