Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Haze At Genting…


26 Jan 2007 – Friday
Lepas jer balik ofis, aku trus kemas nak ke Genting. Aku dah suh adik aku prepared awal2 coz, dlm kul 9 trus nak naik sana. Kami tapau jer dinner, check-in dan makan kat resort Awana. Dr KL aku gerak jam 9.15pm, sampai Awana dlm kul 9.45mlm. On da way memang kabus tebal betul, since masuk pintu gerbang (entry gate) Genting, memang tebal gile. I only managed to drive between 20km to 30km/hr jer. Tak brani lebih, taku terbabas.
Sib baik, along the way nothing bad happens. Kami slamat sampai kat Awana at 9.45pm. Sib baik Mamat (bdk kg aku) keja malam tu, so, aku senang2 jer park my SLK kat VIP Parking, just for Check In. Hehehe… Tak sampai 5 minit, aku dh dapat kunci dan trus ke Apartment.
Lepas letak brg, kami trus dinner, sambil layan Astro, HBO citer aper tah…
27 Jan 2007 – Saturday
Dlm kul 9.00am kami dah siap mandi. Cam biasa, kami sarapan kat Restoran KK. Lepas sarapan, balik apartment balik, kemas, dan trus check-out dlm kul 12 noon. Aku dah ambik smua gambar2 dlm apartmnent, tp nasib tak baik, tah camana SD Card aku takleh baca, tetiba kena Format lak,,, abis semua gambar Jakuzzi kat apartment tu pun kena delete.
Kami naik ker Skyway slpas check-out, adik aku dah tunggu kat sana. So, cam biasa la, kami cam VIP lalu ikut laluan VIP Member, tak yah nak bratur. Sib baik kami ader kat VIP, hehehe, adik aku Lan, hantar aku sampai situ jer, pastu, aku, my wife, khalish n Ochee, sesama naik Skyway Cable car. Memang kabus blum reda lagi. Memang tebal. Dgn angin yg kuat, aku cuak gak, masa cable car tu terhuyun dan membuai.
Sampai atas, kami exit at Hotel Genting. Kat parking keta, in front of Hotel Genting dan Resort Hotel, memang kabus masih tebal. Xbleh nak ambik gambar sgt takut kamera masuk air. Kami ke KFC at Indoor Theme Park, makan tengahri dulu. Pastu, just jejalan biasa, dan layan anak aku main2 kat indoor theme park. Kami tak leh nak layan sgt coz, my wife dah sarat 6 bulan. Tengok jer la Khalish main.
p/s: sorry la tak der gambar Haze at Genting… aku dah ambik, skali Memory card aku rosak la…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.