Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Ice Monster Taipei Ais Batu Campur Cara Orang Taiwan Nikmati ABC

Malaysia terkenal dengan Ais Kacang atau Air Batu Campir (ABC). Di Taiwan, mereka juga ada menu ais seperti ini dan paling terkenal anda boleh jumpa di Ice Monster Cafe. Cafe ini menyediakan menu ABC yang pelbagai serta Aiskrim yogurt pelbagai perisa.

 

MrJocko dan kawan-kawan berpeluang merasai pengalaman mencuba menu ABC di Ice Monster di Taipei. Masuk sahaja ke cafe ini, ia penuh dengan warna-warni yang segar.

 

Menu yang ditawarkan di sini termasuk aiskrim buah, yogurt beku dan juga tarikan utama Ais Batu Campur cara Taiwan. Menu aiskrim yogurt dikisar seperti ABC ini paling terkenal ialah Manggo Special dan juga Chocolate Coffee. Dua menu ini lah yang kami cuba malam tersebut di Ice Monster Taipei.

Ice Monster Taipei

ice monster taiper

ice monster taiper

ice monster taiper
Ice Monster Mangga
ice monster taiper
Ice Monster Coklat

ice monster taiper

ice monster taiper
 

Kisaran ais batu campur Taiwan yang lembut dan halus serta perisa mangga dan juga chocolate coffee untuk dua menu terkenal di Ice Monster memang sangat sedap. Ia berbeza dan anda boleh rasan lemak susu dan yogurt segar dicampur sekali di dalam aiskrim ini. Ia memang menarik.

 

Ice Monster Taipei

Letak sahaja dalam mulut, dah terasa enak aiskrim ABC yogurt cara Taiwan ini. Memang berbaloi walaupun harga untuk satu hidangan ialah sekitar NTD180 (RM19) hingga NTD280 (RM30).

 

Mesti cuba ICE MONSTER kalau ke Taiwan. Sudah pasti siapa sahaja yang mencuba akan berkata sedap dan akan cuba lagi.

 

Yang pasti kalau ke Taiwan, kena cuma makan ICE MONSTER. kalau tak jumpa, kena try ICE TEA BUBBLE yang terkenal. Kalau di Malaysia, kita kenali sebagai menu jenama Chatime yang ada bubble jelly. Katanya menu minuman sedap ini datang asalnya dari negara Taiwan.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.