Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Imigresen Part3

Akhirnya Passport My Kids dah siap.
Hari ni nak ke Imigresen ambik passport. Dah sampai ke ofis Imigresen, aku bleh terlupa plak nak bawak Surat Beranak. Dokumen lain ader. Terpaksa la balik umah dan sib baik umah aku ngan Imigresen Pusat Bdr Damansara cuma lah sekangkang Gorilla. Xsampai 10 minit dah sampai balik ke sana.
Lps dapatkan no giliran, kami bfast dulu. Sila rujuk entry ini (Bfast kat MekD)

Dah abis bfast, trus ke kaunter, menunggu lagi. Dan tika ni macam2 ragam bleh tgk. Ada yg tido, baca paper, main game henpon dan jugak cam minah ni, tengah marking buku2 kerja sekolah. Maybe dia ni Cikgu Sekolah kot. Ataupun Cikgu Tadika. Rajin sungguh.

Masuk kul 12.30pm, baru giliran aku di panggil. Dah sampai ke kaunter, kasi dokumen dan lain2 yg patut. Terkejut aku tgk jari officer yg entertain aku. Jari kuku dia, bleh kata kesemua, ulang balik, KESEMUANYA adalah PANJANG. Walaupun nampak cam bersih, tp boleh ker officer kerja frontline cam ni simpan kuku panjang ??? Apa pun, malas nak komen, janji keja aku setel pasni. Dan setelah smua selesai, kami trus blah. Kang tak pasal2 kami kena cengkamam kuku dr officer Imigresen tu… hehehe…

Ni balik umah nak kena pakai SANITIZER byk2 ni… kuman…

nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.