Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Indonesia Sebagai ASEAN Favourite Destination Di MATTA Fair 2016

Satu kejayaan dan anugerah yang bernilai buat Tourism Indonesia bilamana mereka, Indonesia Sebagai ASEAN Favourite Destination Di MATTA Fair sejak 3 tahun berturut-turut. Sejak dari tahun 1980-an, destinasi pelancongan di Indonesia semakin menjadi tumpuan ramai rakyat Malaysia kerana lokasi yang lebih dekat dan juga kos yang murah. Indonesia juga ada banyak lokasi percutian yang menarik.

Kalau dulu, Indonesia terkenal dengan tarikan pelancongan seperti Medan, Jakarta, Bandung dan semestinya Bali, kini ada beberapa destinasi di Indonesia yang semakin menjadi tumpuan pelancong.

Antara destinasi menarik di Indonesia ialah Lombok, Bangka Belitung, Makassar, Yogyakart dan juga Surabaya.

Nak baca tentang pengalaman MrJocko ke Bandung, Jakarta, Bali atau Medan?

Destinasi Pilihan ASEAN

promosi indonesia matta fair 2016

 

Pengurus Negara Tourism Indonesia di Malaysia, En Muhammad Shafie Obet berkata, “Walaupun negara ini kurang dikenali dalam litar perjalanan sebagai destinasi untuk pelancong wanita tunggal, terdapat banyak tempat di Indonesia yang mungkin menarik mereka. Saya boleh mengesyorkan Yogyakarta, kerana ia adalah selamat dan anda boleh melihat ramai pelancong wanita Eropah yang berseorangan berjalan di sekitar pada waktu malam dengan selamat.

“Yogyakarta adalah sebuah bandar santai. Ia punyai budaya, kebudayaan dan warisan tersendiri dan asli” kata Muhammad Shafie.

 

 

Promosi Pakej Murah Ke Indonesia Matta Fair Promosi Pakej Murah Ke Indonesia Matta Fair

 

Bandar Menarik di Indonesia

“Bandar-bandar seperti Bandung adalah baik kerana ia mudah untuk bergerak, anda boleh mencari makanan dalam jarak yang pendek di kawasan hotel, terdapat pengangkutan awam, jadi ia akan merayu kepada wanita,” katanya.

Muhammad Shafie berkata demikian pada sidang media bagi mengumumkan Indonesia sebagai destinasi kegemaran Asean di Persatuan yang akan datang Ejen Pelancongan dan Pengembaraan Fair (MATTA) bulan depan.

Timbalan Pengarah Kementerian Pelancongan Indonesia (Asia Tenggara), Puan Erwita Dianti berkata “Booth Indonesia di pameran itu akan menampilkan ejen yang pakar dalam pakej pelancongan dan aktiviti untuk bakal pengunjung Matta Fair supaya mereka akan merasai Indonesia yang sebenar.

Beliau menambah, pelakon Dimas Seto dan Elyzia Mulachela juga akan membuat penampilan di gerai Indonesia ketika pameran Matta Fair September 2016 nanti

 

Promosi Pakej Indonesia di Matta Fair 2016

promosi_indonesia_matta_fair_04

 

MATTA Fair akan berlangsung mulai 2 September hingga 4 September 2016 di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) dan pintu akan dibuka kepada orang ramai pada 10:00 am hingga jam 9:00 malam setiap hari. Bayaran masuk ialah RM4 seorang.

Booth promosi pakej percutian ke Indonesia akan berada di Dewan 3, PWTC Kuala Lumpur.

 

 

pakej murah ke Lombok
Pakej Murah Lombok
pakej murah ke Bangka Belitung
Pakej Murah Bangka Belitung

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.