Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Intipati Belanjawan 2019 Malaysia Sektor Pelancongan

Malaysia tengah panas dengan berita pembentangan Belanjawan 2018 (Budget 2018) oleh Menteri Kewangan Malaysia, Lim Guan Eng pada Jumaat jam 3.00 petang di Parlimen, yang mana ia adalah Pembentangan Belanjawan Pertama Kerajaan Pakatan Harapan. Antara Intipati Belanjawan 2019 Malaysia Sektor Pelancongan.

Antara yang menjadi topik utama dalam pembentangan Belanjawan 2018 ialah Airport Levi Departure, atau Bayaran Levi Perlepasan Lapangan Terbang, yang mana setiap orang akan dikenakan Rm20 bagi perlepasan ke Negara Asean dan RM40 bagi negara-negara lain.

Baca : MrJocko dan Belanjawan Malaysia

Intipati Belanjawan 2019 Malaysia Sektor Pelancongan

Intipati Belanjawan 2018 Malaysia Pelancongan
 

Pertama kali dengar, terfikir, kenapa nak kenakan Levi Airport. Levi baru ke? Rupanya sebelum ini ada info mengatakan Levi Perlepasan Airport ini dah lama diperkenalkan. Mungkin saya sendiri tak aware pasal informasi ini sebelum ini.

Kalau nak tahu sebelum ini, setiap orang dikenakan sekitar RM1, bagi setiap perlepasan. Nanti MrJocko semak balik dan kongsi link info di sini. Malaysia Airport Levi 2018.

Intipati Belanjawan 2018 Malaysia Pelancongan
Cukai Pelancongan Malaysia
Intipati Belanjawan 2018 Malaysia Pelancongan
Pelancongan Kesihatan
Intipati Belanjawan 2018 Malaysia Pelancongan
Bangunan Sultan Abdul Samad
Intipati Belanjawan 2018 Malaysia Pelancongan
Airport Levi Perlepasan

Baca : MrJocko dan Pelancongan Malaysia

Untuk intipati Belanjawan 2018 tentang Sektor Pelancongan di Malaysia, rasanya tak banyak yang menarik MrJocko. Cuma diharapkan, kualiti servis, pengangkutan awam akan bertambah baik bagi memudahkan semua pelancong dalam dan luar negara.

Dengan peningkatan dari segi kualiti produk pelancongan dan juga perkhidmatan pelancongan dalam Malaysia akan menarik lebih ramai pelancong untuk datang berbelanja di negara Malaysia.

Layari Facebook Kementerian Pelancongan dan Kebudayaan Malaysia untuk info lanjut.

Dari Perlis membawa ke Johor dan merentasi laut sehingga Sarawk dan Sabah, kita di Malaysia ada banyak produk pelancongan yang boleh kita tawarkan kepada semua pelancong dunia.

Dengan keunikkan kepelbagaian budaya, masyarakat yang majmuk sebenarnya memberikan kita kelebihan dalam memberikan pengalaman yang terbaik kepada pelancong luar negara, tidak kira dalam pelancongan budaya, pelancongan makanan, pelancongan aktiviti dan macam-macam lagi.

Ini tidak termasuk tarikan keindahan flora dan fauna dengan hutan hujan khatulistiwa yang sangat luas di Semenanjung Malaysia dan juga Hutan Borneo di Sabah dan Sarawak.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.