Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

iPad aku ilang 3G

Sabtu malam minggu, tengah2 duk syiok layan iPad, tibo2 kluar mesej "internet connection problem"… Wat da heck…

Mula2 aku ingat tak der line. Aku biar jer. Selang 10 mins aku bukak still sama. Aku fikir maybe iPad tu jem. Aku off kendian restart.

Tunggu punya tunggu sampai 10 mins lagi, pun sama. Still xleh nak pakai internet, tak leh nak FB, tak leh nak tgk Blooberg. Aiseh apahal ni? iPad aku rosak atau line yang memang problem.

Check pakai BB aku, ada line. iPhone wife aku, pun OK. Ermmm sah la ni, line dah kena poootong. Tapi, aku rasa baru minggu lepas aku bayar bil, takkan dah kena potong?

So, Ahad lps turun dr Mapex, aku singgah Digi Vendor punya outlet, suh diorang tengok. 2 org staff situ on iPad, setting, smua tak jadi. Aku dah panas perut. Rosak ke? Baru pakai 3 bulan ni.

Tak puas hati, aku balik singgah Digi 360 Solaris. Check punya check rupenya sah, bil tertunggak, RM76 ajer. Hampess betul. Baru aku ingat, minggu lepas aku bayar bil HP, bukan bil Broadband.

Pelupa sungguh. Dah slps 30 mins bayar, iPad ku kembali normal seperti sedia kala. 🙂

Sent from my BlackBerry® smartphone

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.