Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Istanbul Airport Covid-19 Test Center Sedia Khidmat 24 Jam

Berita baik untuk mereka yang memasuki negara Turki melalui Istanbul. Untuk informasi anda, Istanbul Airport Covid-19 Test Center Sedia Khidmat 24 jam. Pusat ujian PCR seluas 5.000 meter persegi di dalam terminal Lapangan Terbang Istanbul melayani penumpang mereka selama 24/7. Pusat ini mempunyai kapasiti untuk melakukan lebih daripada 20,000 ujian setiap hari.

Penumpang yang memasuki negara Turki melalui Istanbul Airport boleh melakukan ujian PCR, Antibodi dan Antigen anda di pusat ujian dan mengetahui keputusan anda dengan cepat tanpa perlu menunggu lama. Terima kasih kepada institusi kesihatan di mana semua penumpang penerbangan dapat melakukan lebih daripada satu ujian dan ia memudahkan semua.

Istanbul Airport Covid-19 Test

Baca : Kempen Promosi Pelancongan Safe Tourism Turkiye

 


Istanbul Airport Covid-19 Test Center Sedia Khidmat 24 Jam

Istanbul_Airport_Covid-19_Test_Center_Sedia_Khidmat_24 jam copy

Istanbul_Airport_Covid-19_Test_Center_Sedia_Khidmat_24 jam_2

Kredit Gambar : Istanbul Airport

Penumpang yang akan memasuki nega Turki boleh mengakses “Borang Kemasukan ke Turki” secara percuma melalui ‘register.health.gov.tr‘, satu-satunya laman web rasmi pihak berwajib.

Istanbul Airport Covid-19 Test Center 24 Hours

Antara perincian untuk mengetahui mengenai Pusat Ujian ialah :

– Hasil ujian PCR dapat diperoleh dalam 1.5 jam
– Hasil ujian antigen dapat diperoleh dalam 20 minit
– Hasil ujian antibodi dapat diperoleh dalam 45 minit

Untuk memudahkan penumpang, anda boleh membayar dengan wang tunai atau kad kredit. Setiap penumpang yang menjalani Covid-19 PCR Test ini, anda akan dapat keputusan ujian dengan cepat melalui aplikasi WhatsApp.

Untuk informasi semua, antara organisasi penjagaan kesihatan yang menawarkan perkhidmatan ujian ialah Kumpulan Perubatan Şafak, Biotest dan juga Perkhidmatan Kesihatan Antarabangsa TRG.
 

Istanbul_Airport_Covid19_Test_Centre_01

Istanbul_Airport_Covid19_Test_Centre_02

Istanbul_Airport_Covid19_Test_Centre_03
 

Prosedur Ujian PCR di Istanbul Airport

Untuk menjalani ujian PCR Covid-19, anda harus mengikuti langkah-langkah di bawah.

1. Klik pada butang “Saya ingin diuji” untuk mendapatkan nombor giliran.
2. Anda boleh membayar dengan wang tunai atau kad kredit.
3. Dapatkan kod bar anda dengan mendaftar di kaunter.
4. Anda boleh memberikan spesimen anda dengan pergi ke kawasan spesimen.
5. Untuk mendapatkan Hasil Ujian anda, anda harus mendapatkan nombor giliran dengan mengklik butang “Saya ingin mendapatkan keputusan ujian saya” pada dispenser tiket beratur.

Ujian Antibodi (ujian darah), digunakan untuk menentukan sama ada penumpang pernah mengalami jangkitan coronavirus (COVID-19) sebelumnya, dan ujian Antigen, yang digunakan untuk menentukan sama ada individu itu masih sakit, dapat diambil di pusat ini dengan hasilnya dengan cepat sedang diperoleh.

Di mana saya boleh diuji?

Ujian dilakukan secara langsung di Lapangan Terbang Istanbul, di pusat ujian yang terletak di pintu keluar tingkat Arrivals bernombor 14. Penumpang yang menjalani ujian PCR, Antibodi, atau Antigen tidak dihantar ke hospital mana pun untuk prosedur, ujian disimpulkan di makmal yang ditubuhkan di Istanbul Airport.

Bagaimana Saya Boleh Mendapat Hasil Ujian?

Warganegara Turki dapat mengetahui hasil ujian mereka dengan log masuk ke sistem e-nabız di enabiz.gov.tr ​​dan mengklik panel hasil ujian COVID-19 yang terletak di bawah tab “Hasil” di sebelah kiri.

Warganegara asing dapat mengetahui hasil ujian mereka dengan mendapatkan helaian hasil cetak dari meja maklumat di kawasan di mana mereka menjalani ujian.

Covid Measures di Istanbul Airport

Semua langkah berjaga-jaga telah diambil untuk penumpang dan pekerja sebagai sebahagian daripada tindakan Covid di Istanbul Airport. Untuk maklumat lebih lanjut, anda boleh melayari bahagian Covid-19 di laman web kami.

Nampaknya, usaha ini lebih memudahkan untuk orang luar bagi memasuki negara Turki sejak wabak pandemik Covid-19.

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.