Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

JACKO

Jacko aka Micheal Jackson…
Farewell…
Zaman aku kecik2, bukan aku jer minat dia, malah satu dunia. King of POP. Antara lagu yg paling aku minat Beat It. Yg lain, Billie Jean, Black or White, Youre Not Alone, memang memukau seluruh dunia.

Sarung tangan putih, kasut “Baley”(betul ke eja ni), stokin putih, jaket ala askar, menjadik ikutan time tu. Gaya tari Moonwalk memang cukup sinonim dgn MJ. Sesaper pun tak leh lawan dia. Kegilaan dunia memang fenomena. Hebatnya pengaruh MJ time tu sampai di gelar King of POP sampai sekarang.


Kontroversi beliau dr bermula era MJ buat pembedahan plastik. Dari hidung, turun ke dagu, pipi, dan sterusnya seluruh badan amat memeranjat smua. Memang brani betul mamat ni. Akhirnya, sehingga kini smua yg diubah MJ tak kekal dan punyai masalah sampai ke akhir hayat dia.
Dr seorang kaya, perbagai kontroversi MJ lalui. Dr kes Neverland, saman dari kerabat Arab, perkahwinan, anak2 memang penuh dgn ceritera la…

Dr segi muzik aku respek la MJ. Yg lain, aku no komen la.

Apa pun, MJ tetap King of Pop and Legend of Pop… forever…

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.