Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Ekspresi Diri Dengan Jam Tangan Galaxy Watch4 Series

Ekspresi Diri Dengan Jam Tangan Galaxy Watch4 Series. Hype terbaru ini, kini menjadi fesyen yang sekata dengan penggunaan smartphone sejak beberapa tahun yang lepas. Jam tangan pintar seperti ini memang sepadan kalau dipautkan dengan fungsi yang ada di telefon pintar. Sudah pasti, smartphone Samsung Galaxy, serasi dengan padanan Samsung Galaxy Watch.

Pilihan gaya hidup masa kini, yang mengikuti trend semasa punyai satu kesamaan, ekspresi diri. Dari apa yang kita pakai hingga ke kehidupan yang kita jalani hingga ke peranti yang dibeli, mengutamakan keperibadian yang paling penting.

Baca : Kelebihan Smartphone Samsung Galaxy A22 Malaysia

Jam Tangan Galaxy Watch4 Series

 


Ekspresi Diri Dengan Jam Tangan Galaxy Watch4 Series

Galaxy Watch4 Series

Galaxy Watch4 Series
 

Berikutan perubahan tren tersebut, jam pintar telah berkembang menjadi bagian dari gerakan ekspresi diri ini berkat sifatnya sebagai alat yang melampaui peranannya sebagai aksesori semata-mata. Siri Galaxy Watch4 Samsung Electronics tidak terkecuali daripada ini. Bentuknya yang bulat sempurna meneruskan identiti unik siri Galaxy Watch, dan pilihan tali yang tersedia untuk semua jenis keperibadian dan pilihan. Dengan identiti yang jelas serta menawarkan ekspresi diri yang unik, Galaxy Watch4 benar-benar dirancang untuk pengguna moden.

“Kami menggunakan bentuk lingkaran yang sempurna sebagai konsep inti kami untuk menangkap keaslian Galaxy Watch dan mengekalkan identitinya sebagai jam tangan.” (Insik Chung, Pereka Galaxy Watch4)
 

Galaxy Watch4 Series

Galaxy Watch4 Series

Galaxy Watch4 Series
 

Kali ini, Samsung Galaxy Watch berbentuk sederhana namun digilap menyerupai kebanyakan jam tangan tradisional. Lingkaran adalah elemen reka bentuk teras yang telah dimasukkan ke dalam siri Galaxy Watch sejak awal.

Pereka Samsung bekerja keras untuk membuat struktur yang mesra pengguna. Namun, semua kualiti seperti jam tangan asas yang dapat mengelakkan sesuatu yang rumit atau mengganggu untuk mengembangkan produk yang benar-benar berbeza. Pereka siri Galaxy Watch berjaya membuat reka bentuk jam tangan yang bukan sahaja abadi, tetapi juga penambahan sempurna untuk pergelangan tangan pengguna.
 

Galaxy Watch4 Series

Galaxy Watch4 Series

Galaxy Watch4 Series

Galaxy Watch4 Series
 

Galaxy Watch4 dan Galaxy Watch4 Classic kedua-duanya mempunyai reka bentuk tunggal dan dengan identiti yang konsisten. Berdasarkan intipati bulatan, garis halus dari layar ke bingkai badan dan tali telah diterapkan pada kedua model berdasarkan konsep bulatan, dan bukannya mengejar idea reka bentuk yang berbeza seperti ‘minimalis’ atau klasik seperti sebelumnya. Pereka Samsung benar-benar mengetepikan konsep bulatan untuk membuat reka bentuk yang lebih berani dan lebih unik. Terima kasih kepada bentuk halus yang benar-benar menangkap inti pati Galaxy Watch, Galaxy Watch4 dan Galaxy Watch4 Classic disatukan dengan satu identiti reka bentuk tunggal.

“Cara bingkai tubuh duduk di sekitar layar membuat informasi di layar lebih terlihat, dan tali lancar jam tangan pintar memberikan kesesuaian yang nyaman.” (Juan Lee – Pereka, Kenzi Yamauchi – Pereka)

Tali Galaxy Watch4 menghubungkan dengan lancar dan mudah ke badan jam tangan. Pereka Samsung membuat siluet yang berfungsi sebagai garis besar untuk bingkai bulat untuk menekankan layar dengan lebih baik. Reka bentuk garis badan tidak hanya penting untuk daya tarikan estetik, tetapi juga untuk memberikan kesesuaian yang optimum bagi pengguna. Pereka melakukan percubaan mock-up yang tidak terhitung jumlahnya untuk membuat reka bentuk garis paling tipis dan fleksibel yang mungkin juga memberi pengguna fit dan pas di pergelangan tangan.

Jam tangan pintar boleh membantu pengguna mengesan pergerakan mereka dan maklumat lain yang berkaitan dengan kesihatan kerana ia sangat dekat dengan badan penggunaanya. Pereka Samsung memfokuskan aspek ‘pemantauan’ jam pintar dan mempertimbangkan beberapa cara untuk meningkatkan kesesuaian dan kestabilan jam tangan untuk tujuan ini. Hasil dari proses pengembangan ini adalah tali H-Wing. Tali H-Wing siri Galaxy Watch4 menghubungkan dengan layar dan memastikan bahawa sensor di bawah jam tangan terpasang dengan kuat pada pergelangan tangan pengguna – memberikan padanan ergonomik yang stabil dengan ketepatan pengukuran yang lebih baik.

Pereka Samsung memastikan menghasilkan tali untuk siri Galaxy Watch4 yang dapat memenuhi harapan pengguna dari segi estetika dan juga fungsi. Jalur Kulit Hibrid yang dihasilkan dirancang dengan teliti dengan mempertimbangkan kedua-dua piawaian ini: bahagian luarnya diperbuat daripada kulit, sementara bahagian dalam tali dibuat dengan Fluoroelastomer (FKM) yang tahan peluh. Walaupun bahagian luar dan bahagian dalam tali dibuat dari bahan yang berbeza, ia bersatu dengan lancar berkat skema warna yang bersatu.

“Bahan dan warna tali mencerminkan ciri pengguna yang menginginkan perubahan.” (Taman Jungsang, Pereka, Sangsoo Lee, Pereka)

Warna adalah elemen reka bentuk yang membolehkan ekspresi diri sambil menghidupkan produk. Pereka Samsung memastikan untuk mengembangkan pelbagai warna tali berdasarkan tren global terkini agar pengguna dapat melengkapkan penampilan mereka dengan gaya.

Rangka badan Galaxy Watch4 hadir dalam warna Hitam, Hijau, Perak dan Pink Emas, sementara Galaxy Watch4 Classic hadir dalam warna klasik Hitam dan Perak. Pilihan tali yang luas untuk siri ini hadir dalam berbagai warna yang melengkapi badan jam tangan dan fungsinya, termasuk Sport Band, Ridge Sport Band, Extreme Sport Band, Hybrid Leather Band dan Milanese Band. Tali ini boleh dibeli secara berasingan sehingga pengguna dapat memilih dan memilih tali mereka sesuai yang mereka sukai.

Jam tangan pintar adalah cara terbaik untuk mempamerkan gaya dan estetika peribadi anda sendiri, kaedah ekspresi diri yang halus namun hebat memandangkan ia adalah peranti yang dapat digunakan di mana sahaja dengan penggunanya. Pengguna Galaxy Watch4 dapat memilih dan menggabungkan komponen bodi dan tali yang mereka inginkan untuk membangun jam tangan pintar mereka yang unik, dan untuk memenuhi pelbagai keperluan, terdapat pelbagai pilihan dengan lebih dari 1,000 kombinasi yang berpotensi. Siri Galaxy Watch4 telah dirancang untuk memungkinkan pengguna mengekspresikan diri sepenuhnya dengan cara yang sama seperti pada casing telefon pintar mereka.

Reka bentuk yang sangat hebat mengekalkan nilainya untuk jangka masa yang panjang dan memberikan pengalaman yang lebih baik kepada pengguna dengan mencerminkan semangat dan pilihan pengguna yang dirancang untuk. Dalam membuat reka bentuk untuk siri Galaxy Watch4, pereka Samsung hanya memfokuskan pada intipati produk dan menanamkannya dengan nilai-nilai ekspresi diri yang sangat penting bagi pengguna hari ini. Galaxy Watch4 merangkumi keperibadian, membolehkannya menjadi sahabat yang disayangi dalam kehidupan seharian pengguna untuk membantu mereka dan menemani mereka ke mana sahaja mereka pergi.

Layari Galaxy Watch4 Series

Untuk info lanjut, layari Galaxy Watch4: https://www.samsung.com/my/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-silver-bluetooth-sm-r860nzsaxme/

Galaxy Watch4 Classic: https://www.samsung.com/my/watches/galaxy-watch/galaxy-watch4-classic-black-bluetooth-sm-r880nzkaxme/

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.