Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Japan Airlines Dan Malaysia Airlines Perluaskan Coach Sharing

Sempadan negara belum lagi dibuka untuk tujuan pelancongan. Namun, di tengah wabak global yang terus berlanjutan, Japan Airlines Dan Malaysia Airlines Perluaskan Coach Sharing. Kedua-dua syarikat penerbangan ini ingin mengatasi rintangan industri penerbangan semasa untuk mengatasi masalah semasa, kesan yang besar dari sekatan perjalanan sementara dan dasar transformatif baru.

Kedua-dua syarikat penerbangan ini, merupakan sebahagian daripada persekutuan Oneworld, persekutuan syarikat penerbangan ketiga terbesar di dunia – akan saling menyokong selama masa sukar ini, dalam perkongsian perniagaan bersama yang dilancarkan pada 25 Julai.

Baca : Tempah Tiket Japan Airlines Melancong Ke Jepun

  

Japan Airlines Dan Malaysia Airlines Perluaskan Coach Sharing

Japan Airlines Dan Malaysia Airlines Kerjasama Joint Venture 01 copy
 

Kedua-dua syarikat penerbangan itu sudah menunjukkan niat dan tujuan mereka sebelum mengumumkan kerjasama perniagaan bersama. Syarikat Malaysia Airlines yang berpangkalan di Kuala Lumpur, Malaysia itu merancang untuk meneruskan penerbangan rejimen sebelumnya ke Jepun sepanjang bulan Julai, sementara kedua-dua syarikat penerbangan itu akan mengendalikan gabungan empat penerbangan mingguan antara Tokyo dan Kuala Lumpur.

Syarikat penerbangan berharap operasi ini akan berfungsi sebagai asas bagi model perniagaan yang mampan di antara kedua-dua syarikat penerbangan tersebut.
Di samping itu, kedua-dua syarikat penerbangan bertekad untuk menggunakan standard tertinggi dalam memastikan pengalaman perjalanan dilindungi daripada virus untuk penumpang dan pekerja. Usaha itu akan membolehkan kedua-dua syarikat penerbangan memberikan pilihan penerbangan tambahan, rangkaian yang lebih besar, sambungan yang lebih baik dan program penerbangan kerap yang dipertingkatkan.

Kapten Izham Ismail, Ketua Pegawai Kumpulan, Malaysia Airlines berharap hubungan antara kedua-dua syarikat penerbangan itu dapat memberikan perjalanan yang lancar dan menjadi penyumbang positif bagi kedua-dua ekonomi di kedua-dua negara dalam masa sukar ini.

  

“Saya gembira bahawa Perniagaan Bersama akhirnya bermula setelah beberapa bulan tertangguh kerana sekatan perjalanan antara kedua-dua negara. Kami menantikan perbincangan dua hala antara pemerintah Malaysia dan Jepun untuk mewujudkan gelembung perjalanan antara kedua-dua negara, yang akan meringankan sekatan untuk perjalanan rentas sempadan, ”kata Ismail dalam satu kenyataan yang telah disiapkan. “Malaysia Airlines, sebagai syarikat penerbangan nasional negara itu, dan Japan Airlines, memainkan peranan penting dalam menghidupkan kembali ekonomi dan kami yakin bahawa sinergi ini akan memudahkan perdagangan, perdagangan, dan meningkatkan pelancongan untuk kedua-dua negara.”

Yuji Akasaka, Presiden Japan Airlines, memberikan rasa optimis antara kedua syarikat penerbangan tersebut untuk menarik penumpang kembali ketika mereka bersedia untuk melakukan perjalanan lagi dan memberikan mereka peningkatan kualiti perkhidmatan.
“Kami dengan senang hati mengumumkan perkongsian perniagaan bersama terbaru kami dengan rakan Oneworld, Malaysia Airlines. Walaupun hubungan yang diperluas kami dilancarkan pada masa yang belum pernah terjadi sebelumnya, ia membolehkan Japan Airlines dan Malaysia Airlines memastikan standard keselamatan dan kebersihan tertinggi dilaksanakan sejak awal untuk ketenangan fikiran pelanggan kita bersama. Dan dengan mempertimbangkan keramahan, kami yakin bahawa pelanggan akan menikmati pengalaman dalam penerbangan, dan menikmati jadual penerbangan dan perkhidmatan yang lancar. ”

Suruhanjaya Penerbangan Malaysia dan Kementerian Darat, Pengangkutan, dan Pelancongan Jepun sepakat dan memulakan kerjasama perniagaan bersama pada awal tahun lalu, dengan memberikan pengecualian individu dan kekebalan antimonopoli.
Kerjasama perniagaan bersama juga akan membolehkan kedua-dua syarikat penerbangan untuk berkoordinasi dan bekerjasama di luar pasaran penumpang, di kawasan operasi lain, seperti kargo dan mengembangkan industri pelancongan di kedua-dua pasaran Jepun dan Malaysia.

Informasi lanjut layari laman web Malaysia Airlines dan Japan Airlines.

Sumber : Airline Geeks

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.