Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Jerung Gergasi Di Sea Life Aquarium Melbourne

 

 

 

Melbourne sebenarnya ada banyak tarikan samada untuk mereka yang suka kepada pemandangan indah, laut dan pantai, makanan juga lokasi tarikan seperti Sea Life Aquarium di Melbourne ini. Salah satu pusat hidupan laut yang sangat terkenal di Australia dan menjadi rujukan ramai jika anda seorang yang minat kepada hidupan laut. 

 

Di Sea Life Aquarium Melbourne, mereka berusaha untuk menjadikan tempat ini sebagai lokasi tarikan yang mudah akses kepada semua tetamu kami. Sebab itu dari segi pemilihan lokasi yang terletak ditengah bandar, jaringan jalan raya yang mudah, hubungan trek Tram yang begitu dekat serta kemudahan lauluan di dalam bangunan Sea Life Aquarium itu sendiri memberi kemudahan kepada semua termasuk OKU. Sangat mudah dan user friendly.

 

Akses Kerusi Roda OKU

Sea Life Aquarium Melbourne menyediakan kemudahan akses penuh kepada mereka yang menggunakan kerusi roda dalam semua pameran. Setiap tingkat akuarium boleh diakses melalui sama ada lif atau tanjakan. Setiap tahap juga mempunyai kerusi roda diakses tandas.

 

Makanan & Minuman

Jika anda selepas kopi, atau lapar untuk hidangan yang enak, di sini ada Cafe Adventurer yang semua baru dan mempunyai sesuatu untuk anda. Kafe Sea Life Aquarium Melbourne mempunyai pelbagai jenis makanan panas dan sejuk termasuk Burgers, Fish & Chips, Makanan Laut, Hot Dogs, pai dan Sosej Rolls, serta segar setiap hari dibuat sandwich dan salad segar. 

 

Untuk menu kanak-anak mereka mempunyai anak-anak makan dengan burger mini, hot dog, nuget dan pek sandwic, serta pelbagai jenis minuman panas dan sejuk disediakan.

 

The Croc Café, yang beroperasi di kawasan Rainforest semasa cuti sekolah juga menyediakan suasana yang sempurna untuk percutian kopi yang mudah sebelum anda meneruskan perjalanan anda di seluruh akuarium.

 

Kedai Cenderahati

Selesai perjalanan di dalam Sea Life Aquarium Melbourne, anda boleh singgah di Kedai Cenderahati Sea Life Aquarium Melbourne. Di sini, ada pelbagai koleksi hadiah serta cenderahati yang sangat sesuai untuk anda beli dan hadiahkan kepada sesiapa sahaja atau untuk koleksi peribadi dengan harga yang berpatutan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sea Life Aquarium Melbourne ini dibuka setiap hari termasuk pada hari cuti umum bermula seawal jam 9.30 pagi dan berakhir pada jam 6.00 petang. Kemasukkan terakhir ialah pada jam 5.00 petang. Sebab tu kalau nak ke Sea Life Aquarium Melbourne, better pergi seawal pagi kerana kat dalam tu ada banyak benda yang boleh anda explore.

 

Harga tiket masuk ke Sea Life Aquarium Melbourne ini agak berpatutan. Untuk pakej harga biasa, Dewasa AUD38 dan Kanak-kanak AUD22. Kalau nak jimat, dapatkan pakej berkumpulan atau beli secara Online dan dapatkan maklumat lanjut di laman web utama http://www.melbourneaquarium.com.au atau di laman web Visit Melbourne

 

 

 

 

 

 

Banyak yang menarik di dalam Sea Life Aquarium Melbourne ini dan sudah pasti anda akan teruja dengan haiwan yang ada di dalam nya termasuk Penguin yang kiut, Ikan Jaws yang ganas, serta Buaya yang menjadi tarikan di sini.

 

Semestinya, anda mesti lawat Sea Life Aquarium Melbourne untuk pengalaman merasai dunia hidupan laut Australia yang best.

 

Emirates Airline menyediakan satu penerbangan setiap hari dari Kuala Lumpur menuju Melbourne untuk pakej pengalaman percutian terbaik di Melbourne.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.