Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Jeti Yang Menarik Cowes Jetty Phillip Island Australia

Jeti Yang Menarik Cowes Jetty Phillip Island Australia. Phillip Island memang punya banyak lagi tempat yang menarik. Banyak yang MrJocko nak share tentang Phillip Island, tetapi agak sibuk buat masa ini. Sementara menunggu entry perjalanan seterusnya di Phillip Island, jom lihat beberapa gambar yang MrJocko sempat ambil sebelum waktu sarapan di Mad Cow Cowes Jetty Phillip Island.

Angin laut di Cowes Jetty Phillip Island memang kuat. Lebih-lebih lagi dingin, sangat best kalau dapat santai di sini. Tak hairan lah kalau sebelah pagi pun ramai yang joging dan bersantai di pantai untuk menikmati suasana pagi yang terbaik.

Baca : Tempat Tempat Menarik Di Melbourne Australia

Jeti Yang Menarik Cowes Jetty Phillip Island Australia

Tempat Menarik Cowes Jetty Phillip Island

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Ruang jeti kat sini sebenarnya adalah tempat untuk bot-bot pelancong dan bot peribadi singgah untuk aktiviti laut. Di sini banyak juga bot yang menyediakan perkhidmatan Island Hoping atau EcoBoat Tours seperti yang MrJocko sertai sebelumnya

 

Pemandangan sekitar pantai dan jeti ini memang sangat menarik. Bayangkan anda bangun pagi dan menikmati pemandangan indah ini, Subhanallah. MrJocko sangat teruja dan tidak ada kata yang boleh digambarkan. Anda kena alami sendiri.

 

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Cowes Jetty Phillip Island

 

Pekan Cowes ini tidak la besar mana, dan antara pekan paling dekat dengan Cowes Jetty Phillip Island, tetapi pekan cukup untuk warga Phillip Island dan ia memang antara pekan kecil tetapi punyai fasiliti yang cukup dan terbaik sekitar ini. Tak hairan la, kalau Phillip Island juga menjadi lokasi persaraan orang-orang Australia yang agak terkenal.

 

Kalau la satu hari nanti diberi pilihan, teringin juga nak menetap di Phillip Island bila tiba masa bersara :). Dengar kata di kawasan sini pun ada beberapa keluarga Muslim dan ada komuniti Muslim, walaupun tak ramai tetapi mereka memang agak ramai.

 

Tapi kalau tak dapat di Phillip Island, dapat tinggal di Yarra Valley pun sudah cukup.

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.