Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

kali keTIGA

Uzur sangat ker keta aku tu? Buatan tahun 2003. Masa aku beli dulu pun, taks ampai 3 bulan dah kena tukar CLUTCH PLATE, pastu CLUTCH CABLE, masa tu tahun 2005. Lps tu tahun 2006 tukar CLUTCH dgn cuci head. Sampai la skang, masuk bulan lepas Feb 2009 sampai skang dah 3 kali keta wife aku ni breakdown.

Hari ni buat hal lagi. Baru jer minggu lepas tukar bateri baru. Pagi tadi tak leh nak start. Aku rasa benda lain dah rosak. Kalu bukan starter mesti alternator. Naik teksi lagi la ke ofis. Dr umah aku lak, susah betul nak dapatkan teksi. Dapat pulak tadi selepas 15 minit. Kena drive pakcik tua. Aku intai no lesen teksi dia, lahir tahun 1940. Erk,,, nampak lagi ke pakcik ni nak drive. Bleh pusing streng lagi ke dia ni. Dah la aku ckp suh ikut jln senang, di ikut jalan dlm SPPK tempat yg jammed. Alih2 masuk jalan kuching jugak. Bazir masa aku 10 minit kat situ walaupun cuma sekangkang beruk matyeh.

Masa kat jalan kuching, dia bawak tersekat2 lak. Asyik brek, tekan minyak, sedu sedan. Adusss, mintak2 la umur aku panjang lagi. Sib baik aku sampai awal ke ofis. Wife aku sure sampai lambat… Tah mana2 dia sesat lepas ni…

nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.