Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Perbandingan Kamera iPhone11 Pro vs Samsung Galaxy Note10+

Saya berpeluang untuk memegang kedua-dua unit ini beberapa hari yang lepas, namun, kali ini tidak berkesempatan untuk mencuba sendiri dan merasai sendiri Perbandingan Kamera iPhone11 Pro vs Samsung Galaxy Note10+. Namun, baru sahaja selesai membaca perkongsian di salah satu laman web tentang beza kualiti kamera kedua-dua peranti ini.

Apple menawarkan peranti smartphone iPhone11 Pro sebagai telefon pintar mereka terbaik setakat hari ini dan Samsung tidak kalah dengan kehadiran Galaxy Note+. Harga jualan iPhone 11 Pro di Malaysia ialah RM4,899 dan Galaxy Note 10+ pula RM4,199. Untuk mereka yang punyai pakej Postpaid dari Celcom, Maxis, Digi dan UMobile harga untuk smartphone ini pasti lebih murah.

Baca : MrJocko dan Artikel Gadget Review

kamera iphone11 pro vs samsung galaxy note10

 


Perbandingan Kamera iPhone11 Pro vs Samsung Galaxy Note10+

Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 copy

Sebagai informasi asas, kedua-dua smartphone ini mempunyai 3 kamera. Senang untuk buat perbandingan kerana masing-masing punyai 3 lens yang akan merakam gambar dan memprosoes ke motherboard untuk memebrikan hasil terbaik mereka.
 

Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 pokok
Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10+ pokok

Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 coffee
Coffee

 

Samsung Galaxy Note10+ nampaknya lebih kepada ‘highlight’ dan mengadun gambar agak lebih berbanding dengan iPhone11 Pro. Galaxy Note10+ juga mempunyai kecenderungan untuk menambahkan ‘saturation’ imej sedikit, sementara iPhone 11 Pro lebih banyak warna hidup.
 

Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 foods
Foods
Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 night
At Night

Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 building
Building

 

Apabila bercakap tentang kualiti gambar, kamera hadapan Galaxy Note10+ nampaknya lebih tajam daripada iPhone11 Pro.Ia beri hasil yang lebih terperinci, manakala iPhone11 Pro mempunyai ketepatan warna yang lebih baik. Tetapi dalam sesetengah keadaan, kadang-kadang Galaxy Note 10+ mungkin sedikit ‘sharp’ untuk sesetengah orang. iPhone11 Pro nampaknya lebih asli dan nampak lebih neutral.
 

Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 portrait
Portrait

Perbandingan Kamera iPhone 11 Pro vs Samsung Galaxy Note 10 selfie
Selfie

 

Yang mengatakan, Galaxy Note10+ nampaknya lebih baik bagi mereka yang lebih suka imej yang lebih tepu, kaya warna dan sorotan yang dibesar-besarkan, sedangkan iPhone11 Pro Max kelihatan lebih baik menghasilkan warna dan pencahayaan yang lebih benar untuk hidup.

Kalau la anda diberi peluang, pilih mana satu antara iPhone 11 Pro atau Samsung Galaxy Note 10+ mana satu pilihan anda. Kalau boleh, komen la di bawah, sebab mengapa.

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.