Site icon Travel Blogger Malaysia

Kari Kepala Ikan

KariKepalaIkan
Aku sampai jer umah dlm kul 3pm, aku dah terbau masakan best. Tak sure lak wife aku masak aper. Lepas mandi & bsiap, alih2 kat depan wife aku dah hidang Nasi lauk Kari Kepala Ikan. Fuyyo,,, meriah nampak.

“Erm… sedap nyer bau. Mummy beli kat mana ni?” aku musykil.
“Laaa, tu Kari Kepala Ikan Siakap yg Daddy mancing smlm.” Wife aku bgtau.
“Mummy masak tadi” sambung nyer…
“Erk! yer ke ni, cam tak caya lak.” aku trus bsila, dan
“Ngap Ngap Ngap” sedap nyerrr…

Kalu gini, bleh la aku gi mancing slalu. Sedap betul, lembut, tasty, yummy. Hehehe… Cam tak caya lak wife aku bleh masak sesedap ni. Thanks Mummy.
p/s: nanti aku nak buat open house, menu dia Kari Kepala Ikan.
Exit mobile version