Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Apa Kata Pelawak Shuk SYJ Tentang Samurai WiFi Di Jepun

Melancong ke luar negara kini lebih mudah dan murah dengan banyak promosi pakej percutian yang berbaloi. Bila melancong ke luar negara, pasti kita perlukan data internet terbaik untuk kegunaan kita di sana. Sebab itu, MrJocko untuk kali ini nak kongsi tentang Samurai WiFi, salah satu peranti Pocket WiFi untuk kegunaan di lebih 108 buah negara. Nak kongsi, Apa Kata Pelawak Shuk SYJ Tentang Samurai WiFi Di Jepun.

Baru saja pulang dari Jepun, Shuk SYJ menggunakan Samurai WiFi untuk tempoh 6 hari 5 malam meneroka tempat-tempat menarik di Jepun termasuk Kanagawa dan juga Tokyo. Dengan hanya satu peranti ‘huddle’ pocket WiFi, dia dan isteri ‘enjoy’ dengan kelebihan data yang laju dan murah menggunakan Samurai WiFi.

Baca : Pengalaman Saya Guna Samurai Wifi Pocket WiFi Murah

  

Kata Shuk SYJ Tentang Samurai WiFi Di Jepun

Shuk SYJ Tentang Samurai WiFi Di Jepun
 

Atas jemputan dari pihak Kanagawa Prefecture, Shuk SYJ dan isteri memang teruja dapat melancong ke Yokohama dan sekitar tempat menarik di sana. Kalau nak baca lebih boleh baca di link Malaysia-Magazine dan juga OhSelebriti – Shuk SYJ.

http://www.malaysia-magazine.com/news/16927.html

http://www.ohselebriti.com/2016/12/shuk-syj-terima-jemputan-lawatan-ke.html

 

Shuk SYJ dan Isteri ke Jepun Shuk SYJ dan Isteri ke Jepun Shuk SYJ dan Isteri ke Jepun

 

Gambar-gambar Shuk yang beliau kongsi di laman sosial ketika melancong ke Jepun menggunakan Samurai WiFi #SamuraiWiFi

 

Samurai-WiFi-Shuk-SYJ Samurai-WiFi-Shuk-SYJ Samurai-WiFi-Shuk-SYJ Samurai-WiFi-Shuk-SYJ

 

“Saya tidak pernah rasa kelajuan WiFi yang laju seperti ini. Rasanya, ia lebih laju dari Data biasa yang saya guna di Malaysia. Bila saya akses laman Google untuk carian lokasi hotel saya menginap, ia mudah dan ditambah dengan akses Google Map yang membawa saya ke sana” kata Shuk.

“Paling saya suka bila dapat berhubung dengan keluarga di Malaysia dengan Applikasi laman sosial tanpa risau tambahan charge kerana pakej yang kami guna adalah pakej Unlimited Internet dengan hanya RM20/sehari sahaja. Berbaloi sebab sebenarnya ia boleh dikongsi ‘password’ sehingga 5 orang.” tambah Shuk lagi.

 

Shuk SYJ dan Isteri ke Jepun Shuk SYJ dan Isteri ke Jepun Shuk SYJ dan Isteri ke Jepun Shuk SYJ dan Isteri ke Jepun

 

Sebenarnya untuk Pocket WiFi yang Shuk SYJ guna selama di Jepun menggunakan pakej promosi Samurai WiFi ‘Japan Promotion Unlimited Internet’ dengan harga RM20/sehari. Dengan pakej Samurai WiFi Unlimited ini, Shuk SYJ dapat guna data internet dengan kelajuan 4G sehingga 187.5 Mbps tanpa had.

Kelebihan lain bila menggunakan Samurai WiFI, anda akan menerima ‘coverage’ yang meluas di Jepun, servis ganti Peranti ‘Huddle’ di Jepun jika rosak atau mengalami masalah dan bantuan sokongan servis dalam talian selama 24 jam. Hebat bukan???

 

pakej-samurai-wifi-jepun pakej-samurai-wifi-jepun
 

Paling mudah, jika anda nak guna servis Samurai WiFi ini, hanya perlu tempah pakej yang anda nak guna dan kemudian ambil peranti tersebut di Kaunter Samurai WiFi di KLIA atau KLIA2.  Mudah sahaja kalau anda melancong menggunakan penerbangan utama yang ada di Malaysia.

Maklumat lanjut tentang info Samurai WiFi yang dikuasakan oleh Visiondata (M) Sdn Bhd ini, anda boleh layari laman web rasmi mereka Samurai WiFi atau VisonData.

Nak baca review mrJocko tentang Samurai WiFi boleh baca di sini http://www.mrjocko.com/tag/samurai-wifi

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.