• Mon. Sep 25th, 2023

Info Kebaikkan Baja Haiwan Untuk Kucing Peliharaan

1393039252242-793108

Kalau anda ada memelihara haiwan peliharaan seperti Kucing, Arnab atau Anjing yang berbulu panjang, anda mesti impikan bulu haiwan kesayangan anda berbulu panjang lebat dan cantik. Salah satu cara untuk dapatkan hasil bulu haiwan yang cantik dan sihat ialah dengan menggunakan Baja Haiwan. Ini entry tentang Kebaikkan Baja Haiwan Untuk Kucing Peliharaan.

Sebenarnya baru-baru ini, MrJocko baru sahaja mencuba Baja Haiwan ni untuk Kucing MrJocko, Miko dan Oreo. Sebab itu, teringin nak kongsi rahsia baja haiwan untuk Kucing Peliharaan.

Baca : Gambar Kucing Parsi Yang Cantik

  

Kebaikkan Baja Haiwan Untuk Kucing Peliharaan

Kebaikkan Baja Haiwan untuk kucing
 

Tidak ramai yang tahu sebenarnya, apa kebaikkan Baja Haiwan ni untuk Kucing? Antara kelebihan pemilik kucing menggunakan baja haiwan termasuk :

1. Mempercepatkan Pertumbuhan Haiwan.

2. Melancarkan Sistem Penghadaman.

3. Pembesaran Haiwan.

4. Dapat Mencegah Penyakit(Kurap, Hama, dah sebagainya)

5. Mengurangkan Bau Najis.

6. Menyukarkan Haiwan Anda Mendapat Penyakit.

7. Menguatkan Anti-Body.

8. Baik Untuk Pembiakan(Untuk Penternak).

9. Mesra Alam.

Baja Haiwan Untuk Haiwan

Baja Haiwan untuk Kucing

Cara untuk menggunakan baja haiwan ini mudah sahaja. Hanya cuma guna satu penutup sahaja untuk dicampurkan ke dalam bekas sebanyak 1.5 liter air untuk diberi minum kepada haiwan anda. Untuk pilihan semburan pula, cuma guna satu penutup untuk 1 liter air. Sebaiknya letakkan dalam Boto Spray. Boleh sembur air campuran baja haiwan ini ke badan haiwan anda untuk memastikan haiwan tersebut aktif dan sihat. Pastikan ia dibuat disiang hari atau di musim panas supaya ia cepat kering dan tidak membiarkan kucing peliharaan kita dalam keadaan basah.

Untuk mengetahui hasil kebaikkan baja haiwan ini, semalam MrJocko dah sembur kat kedua dua ekor kucing MrJocko. Nampaknya kena tunggu untuk lihat kesannya. Kita tengok kesan kebaikkan Baja Haiwan ni untuk kucing MrJocko nanti. Apa-apa, InsyaAllah MrJocko update.

Untuk info yang lebih lengkap tentang cara memelihara, menjaga dan membiak kucing, sila dapatkan nasihat pakar seperti Doktor Haiwan. Kami kat sini hanya berkongsi pengalaman dan pandangan peribadi sahaja, untuk informasi semua pemilik kucing yang mungkin baru berjinak-jinak dalam dunia memelihara kucing.

Glamorous MrJocko

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

3 thoughts on “Info Kebaikkan Baja Haiwan Untuk Kucing Peliharaan”
  1. D mana kami dpt kan Baja Haiwan ni untuk kedai kami. Dan blih kami beli secara borong?
    Sila hubungi kami d hp 014-9671213

  2. boleh terangkan kenapa produk baja haiwan tidak boleh bercampur dengan air paip(klorin)

    1. yang tu kena semak dengan Doktor Vet, kami share pengalaman dan info yang kami tahu sahaja. secara specific kami tak tahu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.