Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Kedai Preloved Shop Branded Items Di Shinjuku Tokyo Japan

Antara tarikan yang menjadi tumpuan jika melancong ke Tokyo ialah Shinjuku. Destinasi ini antara lokasi popular pelancong seluruh dunia, walaupun ia sebenarnya berada di kawasan paling panas di negara Jepun. Selain sightseeing, antara yang menarik di sini ialah shopping. Menarik bagi kaki shopping, kat sini ada Kedai Preloved Shop Branded Items Di Shinjuku Tokyo Japan yang terkenal dengan produk berjenama seluruh dunia.

Hampir semua jenama terkenal dunia ada dijual di sini. Dari beg tangan, kasut, pakaian dan macam-macam lagi ada dijual di banyak kedai Preloved di Shinjuku dan sekitarnya.

Kedai Preloved Shop Di Shinjuku

Baca : Tempat-tempat Menarik di Shinjuku Tokyo Japan

 


Kedai Preloved Shop Branded Items Di Shinjuku Tokyo Japan

Preloved Shop Branded Items Di Shinjuku Tokyo Japan

Preloved-Shop-Branded-Items-Di-Shinjuku-Tokyo-Japan 6

Preloved-Shop-Branded-Items-Di-Shinjuku-Tokyo-Japan 7
 

Baca : Qatar Air Zero Touch

Kedai Preloved Items Di Shinjuku

Ramai sebenarnya pelancong kalau datang ke Jepun, akan singgah di kedai preloved branded items ini kerana mencari koleksi kegemaran mereka. Ini kerana, Tokyo yang dikategorikan juga sebagai salah satu kota fesyen terkenal di dunia punyai jutaan produk rekaan terbaik dunia dan banyak dari koleksi ini kemudiannya dijual dengan harga preloved, atau separuh harga.

Pelbagai jenama seperti Hermes, Gucci, Fendi, LV, MCM, Coach, Adidas, Nike dan pelbagai jenama terbaik dunia ada dijual di butik dan juga kedai secondhand shop atau kedai Preloved di seluruh Jepun.

Namun, jika berada di Tokyo, Shinjuku dan beberapa bandar tempat lain ada kedai-kedai pilihan terbaik untuk anda mencari koleksi kegemaran anda dengan harga yang sangat berbaloi.
 

Preloved-Shop-Branded-Items-Di-Shinjuku-Tokyo-Japan 4

Preloved-Shop-Branded-Items-Di-Shinjuku-Tokyo-Japan

Preloved-Shop-Branded-Items-Di-Shinjuku-Tokyo-Japan 2

Preloved-Shop-Branded-Items-Di-Shinjuku-Tokyo-Japan 3

Preloved-Shop-Branded-Items-Di-Shinjuku-Tokyo-Japan 4
 

Kalau orang Malaysia, mereka akan pilih jenama seperti LV dan Coach kerana harga yang ditawarkan di kedap Preloved Jepun ini agak berbaloi. Biasanya, harga di sini sekitar 60% lebih murah dari harga di pasaran. Tambah lagi, kondisi produk yan gdijual masih lagi elok memandangkan orang Jepun bukan heavy user dan menukar koleksi beg atau barangan mereka sekitar 3 bulan.

Kata orang, masyarakat Jepun tak pakai produk seperti beg lebih dari 6 bulan kerana nanti akan dikatakan outdated dan ketinggalan fesyen. Benar atau tidak, WallahuA’lam.

Bayangkan kalau kita dapat beli beg jenama yang kita minat dengan harga yan gsangat murah, pasti akan rasa sangat puas hati kan???

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.