Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Keja aku yg FLEKSIBEL

Pagi kul 7.45am aku dah sampai ofis. Memang cam biasa.
Dan cam biasa la, aku masuk, ON kan PC, masuk email, tgk mana yg urgent, pastu layan FB sementara nak updates mana2 yg patut. Masa tu jugak update new entry kalau sempat, baca paper sehingga la waktu aku kerja kul 8.30am.
Kebetulan aku jenis duk depan pintu Boss. Dan aku la jugak slalu jadik mangsa. Mangsa camana tu? PA Boss aku masuk keja kul 9.0am. Geng2 Admin yg lain plak, slalu sibuk dan tak der kat port masing2. Bayangkan kalau call masuk kul 8.30am sehingga jam 9.00am. Nak tak nak terpaksa la aku buat2 suara lembut dan jalan kepit gara2 nak jawab call dr luar.
Bukan tak nak jawab, tp aku cam tak reti nak jawab call ala2 seksitari ni. nak ambik pesanan, nak kena tau boss meeting kul brp. Bukan aku tak nak tau, tp dah memang bukan nature keja aku kan.
So, kalau boss aku tu jeling2 tgk aku keja santai jer kat port aku, salah aku ker? Aku dah memang keja flexibel dan slalu on-urgent-case jer. Yg keja lain, aku slalu siapkan cepat. Pastu lepas abis keja, slalu aku dah tak der keja dah. Nature keja aku cam tu nak wat camana kan? So friends, please dun jeles with me okeyyy.
Kalau dah kiri kanan bunyik call, section lain, aku pun mana sempat nak answer smua kan? Yg ni kena faham la. Lain kali suh la seksyen yg berkenaan suh sorang duk kat port. Takkan la smua Q aku nak kena jawab. Ingat aku Kaunter Pertanyaan ker???
nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;
Tags:,
4 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.