• Fri. Sep 22nd, 2023

Kelebihan Guna Google Plus Untuk Blogger Yang Ramai Tak Tahu

Ramai Blogger yang kini sudah beralih menggunakan WordPress berbanding menggunakan platform Blogspot (Blogger.com). MrJocko salah seorang yang masih lagi menggunakan Blogspot sebagai platform untuk hosting entry artikel dan gambar di blog MrJocko.com. Kelebihan Guna Google Plus Untuk Blogger Yang Ramai Tak Tahu.
Apa yang MrJocko perasan, bila guna Blogspot (Blogger.com), masih ada kelebihan yang boleh Blogger seperti MrJocko nikmati. Antaranya ialah kelebihan menggunakan Google Plus. Blogger.com adalah sebahagian dari Google, dan semestinya carian Google akan memberikan kelebihan kepada pengguna Blogspot.
Kelebihan Guna Google Plus Untuk Blogger
Kelebihan Guna Google Plus Untuk Blogger Yang Ramai Tak Tahu.
Cuba lihat contoh seperti ini. Bila ada yang mencari ‘Warna Samsung Galaxy Grand 2’ di carian Google, result carian di Google akan mencadangkan entry blog MrJocko di Page Pertama dengan mencadangkan 2 entry yang sama tetapi menerusi link terus Blog MrJocko dan juga Link Google Plus.
Jadi, buat sementara ini, MrJocko rasa, masih lagi selesa dan puas hati dengan Blogspot. Bagi yang menggunakan WordPress, sudah pasti ada banyak lagi kelebihan di WordPress.
Tak kisah anda guna mana-mana platform, yang penting hasil tulisan di entry blog anda mesti la berkualiti dan mampu memberikan input dan info yang bagus kepada pembaca.
Selamat menulis…

 

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

2 thoughts on “Kelebihan Guna Google Plus Untuk Blogger Yang Ramai Tak Tahu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.