Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Kempen Travelling Beruang Untuk Kanak-kanak Kanser

Kempen Travelling Beruang MAKNA diwujudkan bagi meningkatkan kesedaran terhadap kanser dan mengumpul dana untuk kanak-kanak Malaysia disahkan menghidap kanser. Seperti kanak-kanak lain, pesakit-pesakit kanser muda juga mempunyai impian untuk melihat dunia, tetapi tidak dapat, kerana keadaan mereka.

Kempen ini bertujuan untuk membawa dunia kepada mereka melalui perjalanan teddy bear, yang akan melakukan perjalanan dunia bagi pihak mereka. #TravellingBeruang

Travelling Beruang (Perjalanan Beruang)  bermula sebagai idea untuk telefilem sebelum berkembang menjadi sebuah gerakan di seluruh negara yang diketuai oleh popular stesen TV daratan Malaysia, TV3. Kempen ini diterajui oleh salah seorang pelakon yang tercinta negara Ungku Ismail Aziz, yang baru-baru ini membuat gelombang di kalangan penggemar drama TV Malaysia dengan ‘Teman Lelaki Upahan’, bersama dibintangi Siti Elizad Sharifuddin.

Travelling-Beruang-Kempen-Pesakit-Kanser
Kempen Travelling Beruang Untuk Kanak-kanak Kanser
kemoen travelling beruang
Ungku Ismail Aziz Travelling Beruang

Kempen Travelling Beruang

Daripada apa yang pada mulanya hanya peranan dalam telefilem yang, di mana dia bermain seorang ibu atau bapa yang tertekan mengambil tanggungjawab memenuhi kehendak kanak-kanak kanser dilanda, Ungku Ismail Aziz kini melihat dirinya memikul tanggungjawab yang lebih berat kerana dia mengambil rakyat Malaysia pada perjalanan inspirasi penemuan dan pemahaman. Semuanya bermula selepas dia ditangkap episod ‘Bersamamu’, yang menampilkan adik Mime, mendorong keputusannya untuk melaksanakan sesuatu yang lebih bermakna di luar yang hanya watak dalam telefilem a.

Bersama-sama dengan TV3, Ungku Ismail Aziz mahu meningkatkan kesedaran terhadap kanser dengan kempen itu, yang dinamakan Kempen Travelling Beruang, yang juga merupakan tajuk telefilem itu. Aku janji ini telah mendapat sokongan daripada Air Asia sebagai penaja utama bersama-sama dengan penaja bersama Altel.

Objektif utama Travelling Beruang adalah untuk mengumpul dana bagi adik Mime dan kanak-kanak Malaysia yang lain menghidap kanser. Kos perubatan yang tinggi adalah salah satu halangan utama keluarga hadapi apabila mendapatkan rawatan untuk anak-anak mereka.

Kempen ini bermula pada bulan Jun 2015 dan melihat Ungku Ismail Aziz terbang ke pelbagai destinasi di seluruh dunia dalam usaha untuk merealisasikan impian adik Mime ini. Kerana dia terus melawan leukemia beliau yang kini dalam peringkat keempat, ia dibiarkan mainan kegemaran dia lembut, Encik Bear, berbakat kepadanya oleh Ungku Ismail Aziz ketika mereka pertama kali bertemu, mengembara dan melihat dunia bagi pihak beliau.

Perjalanan Ungku Ismail Aziz direkodkan di laman rasmi Travelling Beruang dengan kapsul video ditayangkan di TV3. Kempen selama setahun berharap dapat bukan sahaja menarik perhatian, tetapi juga sokongan derma daripada rakyat Malaysia dan warga dunia. Kempen derma untuk Travelling Beruang MAKNA dilakukan dengan kerjasama Majlis Kanser Malaysia (MAKNA).

Untuk maklumat lebih lanjut tentang kempen ‘Travelling Beruang“, anda boleh layari http://travellingberuang.com.my/about/#maptrack

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.