Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Kena Saman AES Kena Bayar Atau Tidak?

Memang ramai dah duduk bercakap pasal isu saman Perangkap Kesalahan Lalu Lintas AES ini. Ada yang kata tak perlu bayar saman AES. Ada yang kata, kena bayar jugak kerana semua kesalahan sudah di rekodkan. Jadi persoalan sekarang, jika kena Saman AES Kena Bayar Atau Tidak?

 

Ni ada jawapan pasal perlu ke bayar saman AES. Mengikut email ini, dari bahagian Unit Aduan dan Siasatan, Bahagian Ibu Pejabat Penguatkuasaan JPJ ini, Sebutan Kes notis saman AES ditangguhkan sehingga dimaklumkan secara bersurat mengenai pertukaran tarikh mahkamah berikutnya.

MrJocko rasa, mungkin Brader ni dah kena saman AES, tetapi belum di wajibkan bayar lagi. Ke macamana??? Siapa yang dah kena saman AES Kena bayar atau tidak???

Perkara pertama, bila kena saman AES, sudah pasti anda membawa kenderaan dalam keadaan laju dan melebihi had laju yan gdibenarkan. Kedua, bila kena sama, sudah pasti ia mesti di bayar. Ketiga, jika nak dapatkan rayuan, kena la maklumkan kepada pihak terbabit, itu pun kalau boleh dibuat rayuan.

Saman AES sebenarnya mendidik warga Malaysia supaya berhemah dalam pemanduan. Tujuannya memang untuk menjaga kepentingan rakyat secara keseluruhan, tetapi mungkin dari perlaksanaannya perlu diperkemaskan. 

 

Kena Saman AES, Kena Bayar Atau Tidak?

Bagaimana dengan anda? Dah pernah kena saman dengan kamera AES? Kalau dah Saman AES Kena Bayar Atau Tidak? Dah bayar saman AES itu???

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.