Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Kenyataan Qatar Airways mengenai Pesawat Airbus A350

Kenyataan Qatar Airways mengenai Pesawat Airbus A350. Ini berikutan ada beberapa isu berkaitan dengan pihak Qatar Airways dan Airbus dalam melibatkan pesawat tersebut beberapa bulan lepas sehingga ia membawa kepada penghakiman di mahkamah. Lebih setahun yang lalu Qatar Airways menghantar salah satu Airbus A350nya ke Ireland untuk menerima livery Piala Dunia yang istimewa. Malangnya, perkara tidak berjalan seperti yang dirancang, dan bukannya kembali ke Qatar dengan kerja mengecat baharu, jet itu akhirnya terbang ke Toulouse tanpa cat sama sekali.

Sumber : Simpleflying Qatar Airways Airbus A350

Apakah isu antara Airbus dan Qatar Airways? Pertikaian selama 16 bulan itu berpunca daripada dakwaan yang dibuat oleh Qatar Airways bahawa cat yang mengelupas dan merekah pada pesawat A350 yang dibuat oleh Airbus menimbulkan isu keselamatan sekiranya berlaku sambaran petir. Airbus berhujah ia adalah penyelenggaraan dan bukannya isu keselamatan.

Sumber : Reuters Qatar Airways

Baca : Penerbangan Qatar Airways Di Malaysia

Qatar Airways Airbus A350

 


Kenyataan Qatar Airways mengenai Pesawat Airbus A350

Kenyataan Qatar Airways mengenai Pesawat Airbus A350
 

Qatar Airways gembira dengan penghakiman yang diberikan oleh Mahkamah Tinggi hari ini. Mereka memasuki proses ini untuk mendapatkan percubaan yang dipercepatkan dan pendedahan awal daripada Airbus yang akan memberikan mereka gambaran tentang sifat sebenar kemerosotan permukaan yang menjejaskan A350. Qatar Airways amat berbesar hati untuk memperolehinya dalam penghakiman tersebut.

Qatar Airways akhirnya akan dapat menilai punca kerosakan pada pesawat mereka dan percubaan yang dipercepatkan akan memberikan penyelesaian pantas bagi pertikaian yang belum pernah berlaku sebelum ini.

Qatar Airways kekal komited kepada misi kolektifnya untuk mencapai “Kecemerlangan dalam semua yang lakukan,” di semua peringkat di seluruh syarikat penerbangan mereka. Komitmen mereka terhadap keselamatan dan keselamatan penumpang dan anak kapal, kekal sebagai teras dalam semua yang Qatar Airways lakukan.

Qatar Airways adalah sebuah syarikat penerbangan yang memenangi pelbagai anugerah, Qatar Airways diumumkan sebagai ‘Syarikat Penerbangan Terbaik’ di Anugerah Syarikat Penerbangan Dunia 2021, yang diuruskan oleh organisasi penarafan pengangkutan udara antarabangsa, Skytrax. Ia juga dinobatkan sebagai ‘Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Ruang Singgah Syarikat Penerbangan Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Kerusi Syarikat Penerbangan Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’, ‘Katering Atas Kapal Kelas Perniagaan Terbaik Dunia’ dan ‘Syarikat Penerbangan Terbaik di Timur Tengah’. Syarikat penerbangan itu terus berdiri sendiri di puncak industri setelah memenangi hadiah utama untuk kali keenam yang tidak pernah berlaku sebelum ini (2011, 2012, 2015, 2017, 2019 dan 2021).

Qatar Airways juga menjadi syarikat penerbangan global pertama di dunia yang mencapai Penilaian Keselamatan Syarikat Penerbangan COVID-19 5 Bintang yang berprestij oleh Skytrax. Ini berikutan kejayaan Lapangan Terbang Antarabangsa Hamad sebagai lapangan terbang pertama di Timur Tengah dan Asia yang dianugerahkan Penarafan Keselamatan Lapangan Terbang COVID-19 Skytrax 5 Bintang. Anugerah ini memberikan jaminan kepada penumpang di seluruh dunia bahawa langkah-langkah kesihatan dan keselamatan syarikat penerbangan itu tertakluk kepada standard tertinggi profesional, penelitian bebas dan penilaian.

Qatar Airways kini terbang ke 145 destinasi di seluruh dunia, menyambung melalui hab Dohanya, Lapangan Terbang Antarabangsa Hamad, yang kini dinamakan ‘Lapangan Terbang Terbaik di Dunia” oleh Skytrax World Airport Awards2021.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.