Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Tamatkan Kerjasama Dengan ONE HD www.onetvasia.com

Pengalaman berkerjasama atau dengan kata lain, menerbitkan artikel untuk tujuan promosi bagi Saluran OneHD http://www.onetvasia.com adalah satu pengalaman yang tak best sepanjang MrJocko bergelar blogger. Sebab itu, MrJocko terpaksa ‘menamatkan’ kerjasama yang berat sebelah ini supaya tidak merugikan diri sendiri.

Tamatkan Kerjasama Dengan ONE HD 

Kenapa?

Sepanjang tempoh hampir setahun, MrJocko rasanya banyak membantu mempromosikan hebahan rancangan, TV Show serta yang paling terbaru Show Running Man di Kuala Lumpur pada 1 November 2014 nanti.

 

 

Tamatkan Kerjasama Dengan ONE HD

 

 

 

Samada penulisan dalam blog, perkongsian di FaceBook dan Twitter, rasanya dah banyak effort MrJocko buat untuk support event dan artikel dari One HD. Sayangnya, sehingga ke hari ini, tiada satu pun token appreciation yang MrJocko terima dari pihak One HD.

Bukan berkira, tetapi harap PR dari OneHD pun patut ambil kira, blogger menulis memerlukan masa dan juga usaha. Kalau nak percuma semata-mata, kesian lah kepada blogger. Macamana nak cari income dari Blog? Goodies bag tak ada, gifts tak ada, event tak ajak, tapi suruh blogger TOLONG war-war kan… Patut ke?

 

 

http://www.mrjocko.com/2014/08/running-man-race-start-musim-2-di.html

http://www.mrjocko.com/2014/07/running-man-musim-ke-2-di-singapura-dan.html

http://www.mrjocko.com/2014/08/harga-tiket-running-man-race-start.html

http://www.blooggers.com/2014/07/running-man-season-2-in-singapura-and.html

http://www.blooggers.com/2014/08/running-man-race-start-season-2-in.html

http://www.blooggers.com/2014/02/one-hd-march-2014-highlight-three-days.html

http://www.blooggers.com/2014/02/astro-one-hd-march-2014-highlight-god.html

http://www.blooggers.com/2014/04/one-hd-cheongdam-dong-alice.html

 

Adakah pihak ONE HD atau ONE TV Asia memang nak promosi secara PERCUMA dan mempergunakan MrJocko??? Ermmm,,, soalan jugak ni? Malangnya MrJocko tiada jawapan.

 

Mungkin ada Influencer lain atau Blogger lain ada menerima Token atau Appreciation dari Pihak ONE HD atau ONE TV Asia, tetapi seingat MrJocko, selama membantu pihak ONE HD atau ONE TV Asia ni, tidak ada satu pun yang MrJocko pernah terima… Jap nak ingat balik,,, YES Memang tak ada.

 

Oleh itu, dengan rasa happy dan malas nak fikir, mulai hari ini, MO MORE advertorial atau press release yang akan MrJocko kongsi samada dari ONE HD atau ONE TV Asia. MrJocko harap, pihak Public Relation Company, Roots Asia mengambil perkara ini sebagai perkara serius, supaya dalam kerjasama mempromosi dan media social sharing, biar la kedua-dua pihak, (advertiser dan blogger) dapat benefit dari promosi tersebut.

 

Untuk mereka yang bertanya, berbaloi ke kerjasama dan promo content dari One HD Asia, MrJocko akan kata, sangat tidak berbaloi. Jangan buang masa seperti MrJocko. Cari peluang lain dan tak payah terima job dari One HD Asia.

 

Terima kasih

 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.