Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Usaha Kerajaan Thai Royal Tangani Coronavirus Novel 2019-nCoV

Kerajaan Thai Royal melakukan segala kemungkinan untuk memastikan perlindungan kesihatan maksimum dan perlindungan terhadap negara mereka. Harus di puji Usaha Kerajaan Thai Royal Tangani Coronavirus Novel 2019-nCoV. Khususnya di pintu masuk utama, di semua lapangan terbang di Thailand ia kini lengkap dengan tapisan yang ketat
 
Sejak dari 3 Januari, pihak berkuasa kesihatan Thai telah menubuhkan unit imbasan terma inframerah di Lapangan Terbang Antarabangsa Suvarnabhumi, Don Mueang, Chiang Mai, Phuket dan Krabi untuk penerbangan penyaringan semua penumpang, terutamanya dari China. Jabatan Penyakit Thailand Kawalan (DDC) juga menyerahkan ‘Kad Beware’ untuk pelancong yang tiba di Thailand.

Baca : Pengalaman Berada di Suvarnabhumi Airport Thailand

Usaha Kerajaan Thai Royal Tangani Coronavirus Novel 2019-nCoV

Kerajaan Thai Royal Tangani Koronavirus Novel 2019-nCoV copy
 
 
DDC juga telah mengeluarkan “Kod Amaran Novel Coronavirus 2019 di Wuhan, China (Amaran Tahap 1: Penjagaan kesihatan umum) “di laman webnya (klik: Novel Coronavirus 2019 Pneumonia), yang menyediakan maklumat mengenai 2019-nCoV, keadaan semasa di dalam dan di luar negara, dan cadangan untuk pelancong antarabangsa.
 
Thailand mempunyai sistem pengawasan dan pemeriksaan berkesan untuk kawalan penyakit terima kasih kepada pengalaman luas dalam menangani keadaan perubatan; seperti SARS, MERS, selesema burung dan lain-lain. Jika mana-mana kes yang disyaki dikenal pasti, mereka akan segera dikuarantin dan tertakluk kepada ujian lanjut.
 
Serta cadangan dari Kementerian Kesihatan Awam, pelancong dan pelawat boleh
juga ikut garis panduan yang dikeluarkan oleh WHO. Ini termasuk nasihat mengenai cara “Mengurangkan Risiko anda terhadap Jangkitan Coronavirus “.
 

Baca : Destinasi Pelancongan Menarik di Bangkok Thailand

Kerajaan Thai Royal Tangani Koronavirus Novel 2019-nCoV 2

Kerajaan Thai Royal Tangani Koronavirus Novel 2019-nCoV 3
 

Memandangkan Thailand adalah satu negara kegemaran ramai pelancong seluruh dunia dengan menawarkan perlbagai tarikan utama seperti makanan, tempat menarik dan juga kebuyaan dan keaslian, ia memang menjadi pusat tumpuan pelancong asing setiap hari. Usaha yang dilakukan oleh Kerajaan Thailand ini memang satu langkah pencegahan terbaik.
 
Semua maklumat semasa, yang boleh disahkan secara bebas, memberitahu bahawa virus itu berada di bawah kawalan di Thailand dan kehidupan sedang berjalan secara normal.
 
Untuk maklumat lanjut boleh dapatkan informasi terkini di laman web Tourism Authority of Thailand Newsroom.

Source : PattayaMail.com and TAT Newsroom

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.