Site icon Travel Blogger Malaysia

Event Fotografi KLPF di Berjaya Times Square Day 2

Pagi ni, perabut baru from Cavenzi baru jer sampai. So, busy la sikit duk kemas umah. Kemas bilik Khalish, susun katil double decker, daybed sofa serta small cabinet. Katil jer kitaorang pasang dulu. Daybed & Cabinet tu, bior abis reno dulu baru bukak. Takut kena abuk, malas nak cuci. Hari ini, Event Fotografi KLPF di Berjaya Times Square Day 2.
Lepas Zuhur, aku ke BTS lagi. Kali ni, aku gerak dari Monorail Titiwangsa. Park keta kat sini. Malas nak drive ke BTS, takut jammed. Ngam-ngam sampai, 2.30pm, aku dah ready nak Model Shoot Event. Aper lagi, aku ajak si Taqwa (kebetulan jaga booth kat situ) trus ambik posisi yg agak depan.
Nak kata nice angle, tak jugak pasal ramai sgt photographer duk berasak nak ambik gambar. Tak kira la, janji ader angle & depan dr orang. Tapi, susah nak tukar lens, sempat pakai 19-35mm, 50mm & 70-300mm. gambar2 model plak, 50% jer ok, yg lain shaking & blur. Mana tak, baru aku nak snap, dah ader mamat belakang tertolak lengan. Terus blur. Ambik jer angle bwh, nak bangun dah susah, pasal tak stabil. Adusss. Lenguh siottt.
Hasil yang aku dapat lebih kurang ni jer

klpf schedule 2017KLPF di Berjaya Time Square Day 2

Events tu abis jam 4pm, 7 masing2 duk serbu kaunter Fujifilem, nak cuci & masuk competition. Aku? malas la. lagipon result jam 7pm, mana sempat. Aku nak berbuka kat umah.

 

Dah dekat jam 10.00 mlm, Hamid sampai umah, duk ajak aku nak gi driving Range. Sib baik yg kat sebelah umah aku tu tutup jam 11.00pm. So, sempat gak la menebas 100pcs bola golf sambil2 duk tgk jari kanan aku dah mula melecek. Pedih nyer…
p/s: first time ambik gambar model…
Exit mobile version