Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Konsert Backstreet Boys 3 Mei 2015 Di Stadium Negara

Boy Band, kumpulan penyanyi yang paling laris, Backstreet Boys, akan menuju ke Malaysia sebagai sebahagian daripada ‘World Tour’ mereka bertajuk “In A World Like This” pada 3 Mei 2015. Konsert Backstreet Boys ini akan diadakan di Stadium Negara anjuran The Livescape Group. Persembahan satu malam sahaja ini dijangka menarik lebih 5,000 peminat di Malaysia dikalangan semua peringkat umur.

 

Backstreet Boys (BSB) adalah sebuah kumpulan vokal Amerika, ditubuhkan di Orlando, Florida pada tahun 1993. Kumpulan itu terdiri daripada AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson dan Brian Littrell.

 

 

Konsert Backstreet Boys Stadium Negara
Backstreet Boys Concert Stadium Negara

 

 

 

Kumpulan itu meningkat kepada kemasyhuran dengan album debut antarabangsa mereka, Backstreet Boys (1996). Pada tahun berikutnya mereka kembali dengan album kedua mereka iaitu Backstreet Back (1997), dan album pertama AS mereka yang terus kejayaan kumpulan itu di seluruh dunia. Mereka meningkat kepada superstardom dengan album ketiga Millennium (1999) dan album susulan, Black & Blue (2000).

 

Selepas terhenti selama dua tahun, mereka berkumpul semula dan mengeluarkan album kemunculan semula Never Gone (2005). Selepas tamatnya Never Gone Tour pada tahun 2006, Richardson meninggalkan kumpulan tersebut. Kumpulan itu kemudian mengeluarkan dua album sebagai kuartet yang lain ; Unbreakable (2007) dan This Is Us (2009).

 

Pada tahun 2012, kumpulan itu mengumumkan bahawa Richardson telah menyertai semula mereka selama-lamanya. Pada tahun berikutnya mereka meraikan ulang tahun ke-20 mereka dan mengeluarkan album bebas pertama mereka, In A World Like This (2013). Kumpulan itu juga mengeluarkan filem dokumentari pertama mereka bertajuk Backstreet Boys: Show ‘Em What You’re Made Of pada Januari 2015.

 

The Backstreet Boys telah menjual lebih 130 juta rekod di seluruh dunia, menjadikan mereka boy band yang paling laris dalam sejarah, dan salah satu artis muzik yang paling laris di dunia. Mereka adalah kumpulan pertama sejak Sade mempunyai sembilan album pertama mereka mencapai 10 teratas di Billboard 200, dan satu-satunya boy band yang boleh berbuat demikian. Mereka juga menerima bintang di Hollywood Walk of Fame pada 22 April 2013.

 

Untuk peminat Backstreet Boys, anda mungkin sudah mendapatkan tiket konsert Backstreet Boys pada Ahad, 3 Mei 2015 di Stadium Merdeka, Kuala Lumpur. Untuk maklumat lanjut anda boleh hubungi En Iqbal Ameer di talian +603-7772 6272.


Konsert Backstreet Boys di Stadium Negara, Kuala Lumpur ini di sokong oleh Tourism Malaysia.


 

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.