Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Korea Winter Trip 26 Februari 2023 Penghujung Musim Salji

Selepas kejayaan Trip Musim sejuk 23 Disember 2022 yang lepas, kami diberi peluang sekali lagi untuk kembali terbang ke Korea Selatan. Destinasi kali ini, Korea Winter Trip 26 Februari 2023 Penghujung Musim Salji bersama syarikat Agensi Pelancongan Wani Don & Terlajak Travel yang terkenal. Pakej kali ini ialah percutian 6 hari 4 malam di Seoul dan 2 hari 1 malam di Ho Chi Minh, termasuk tiket penerbangan pergi balik, hotel penginapan, pengangkutan dan tiket masuk ke beberapa lokasi tumpuan pelancong seperti Nami Island, Gyeongbukgung Palace dan beberapa lokasi popular lain.

Memandangkan kali ini ada transit di Ho Chi Minh, ia satu pengalaman yang lebih menarik. Tambahan pula, ada banyak lagi destinasi lain yang akan kami singgah di Seoul. Antara yang popular termasuk Myeongdong, Seoul Central Mosque, Itaewon, Namdaemun Market, Namsan Tower Seoul, Gyeongbokgung Palace dan banyak lagi. Semua ini destinasi popular dan pasti akan menjadi lokasi wajib lawat kalau anda ke Seoul, South Korea.

Baca : Pakej Musim Sejuk Di Seoul Korea

Korea Winter Trip 2023 Seoul

 


Korea Winter Trip 26 Februari 2023 Penghujung Musim Salji

korea winter trip 2023
 

Trip kali ini lebih menarik sebenarnya kerana kali ini kami akan membawa 10 klien kami untuk meneroka bandaraya Seoul dan sekitarnya. Setelah sekian lama menunggu, mereka sendiri teruja untuk sampai ke negara Oppa Saranghae, Korea Selatan ini dengan pengalaman baru.

Kami akan cuba beri perkhidmatan yang terbaik dengan menyediakan kemudahan fasiliti selama 6 hari 4 malam mereka di Seoul dan transit Free and Easy 2 hari 1 malam di Ho Chi Minh. Bermula dari pendaftaran, penerbangan, airport transfer, makan minum mereka selama 6 hari ini dan juga laluan mereka ketika meneroka tempat-tempat menarik di Seoul, Korea Selatan.

Oh ya, satu lagi yang menarik, kali ini kami akan terbang dengan pesawat 787 Dreamliner Vietnam Airlines dari Ho Chi Minh ke Incheon Airport. Pernah naik 787 Dreamliner? Ia antara pesawat terbaik di dunia buat masa sekarang.
 

korea winter trip 2023

korea winter trip 2023

korea winter trip 2023

Seoul, ibu kota Korea Selatan, merupakan destinasi pelancongan yang popular atas beberapa sebab:

Warisan budaya yang kaya: Seoul mempunyai warisan budaya yang kaya sejak lebih 2,000 tahun lalu. Bandar ini menempatkan beberapa Tapak Warisan Dunia UNESCO, seperti Istana Changdeokgung, Kuil Jongmyo dan Makam Diraja Dinasti Joseon. Selain itu, bandar ini terkenal dengan budaya tradisional yang meriah, termasuk makanan, muzik dan seni.

Tarikan moden: Selain warisan budayanya yang kaya, Seoul juga merupakan bandar moden dan kosmopolitan dengan banyak tarikan moden. Ini termasuk daerah beli-belah mewah seperti Gangnam, Menara N Seoul yang ikonik dan taman hiburan Lotte World.

Makanan: Makanan Korea semakin popular di seluruh dunia, dan Seoul ialah salah satu tempat terbaik untuk mencuba masakan asli Korea. Bandar ini terkenal dengan hidangan seperti kimchi, bibimbap, dan ayam goreng Korea, serta makanan jalanan seperti Teokbokki dan Hotteok.

Keselesaan dan keselamatan: Seoul terkenal dengan kemudahan dan keselamatannya. Pengangkutan awam sangat baik, menjadikannya mudah untuk mengemudi bandar. Selain itu, Seoul ialah salah satu bandar paling selamat di dunia, dengan kadar jenayah yang rendah dan penekanan yang kuat terhadap keselamatan awam.

Secara keseluruhannya, Seoul ialah destinasi pelancongan hebat yang menawarkan gabungan unik budaya kuno dan kemudahan moden.

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.