Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Lawati European Summer Blooms Dengan Penerbangan British Airways

Orang Eropah kata, kehidupan bermula sekali lagi dengan tibanya musim panas. Ia satu musim yang bersemangat dan mula dengan kehidupan bila mana bunga-bunga yang indah mula menjadi landskap pemandangan. Masa ini, masa yang sesuai untuk Lawati European Summer Blooms Dengan Penerbangan British Airways.

Limpahan European Summer Blooms membentuk permaidani indah di kawasan pendalaman di seluruh Eropah. Untuk membantu bakal pelancong yang akan melawat ke Eropah pada musim panas ini, British Airways telah mengumpulkan senarai taman-taman ikonik untuk anda lawat diseluruh United Kingdom dan Eropah.

Lawati European Summer Blooms

Lawati European Summer Blooms

Keseronokan untuk pengalaman European Summer Blooms ini akan dicapai melalui rangkaian penerbangan antarabangsa British Airways yang meluas di London Heathrow.

Theresa Wong, pengurus negara British Airways untuk Singapura, Malaysia & Indonesia berkata, “Musim panas adalah musim perjalanan yang popular, ini sebabnya British Airways menawarkan Bonus Avios untuk pelanggan yang terbang ke Eropah. Pelanggan hanya perlu mendaftar, menempah dan terbang dengan kami sebelum 30 Jun 2018 untuk mengumpul 4,000 bonus Avios jika mereka mengambil dua atau lebih penerbangan penerbangan British Airways antara UK dan Eropah, atau 16,000 Avios bonus jika mereka mengambil penerbangan empat atau lebih.”

Berikut adalah beberapa tempat pelawat dari Malaysia boleh pergi untuk mendapatkan mata!

London, UK

European Summer Blooms

Chelsea Flower Show tidak dapat dinafikan adalah salah satu pameran bunga yang paling berprestij di dunia. Acara ini menarik ratusan ribu pelawat setiap tahun termasuk anggota Keluarga DiRaja. Ini adalah persembahan di mana pereka taman terkenal dunia, pakar tumbuhan, kedai bunga dan ‘nursery’ berkumpul untuk menunjukkan reka bentuk taman terkini dan pameran flora yang menjadi inspirasi kepada mereka.

Pengunjung pasti akan terpesona oleh warna bunga yang berwarna-warni, rekaan bentuk taman yang inovatif dan pameran hortikultur yang luar biasa. Terdapat juga persembahan muzik secara langsung, makanan lazat dan koktel di tempat ini untuk pengunjung menikmatinya.

Kew Royal Botanic Gardens adalah satu lagi destinasi terkenal di dunia bagi mereka yang menikmati bunga mekar sepanjang tahun. Rumah Kaca Victoria yang indah dan galeri di-pintu juga merupakan Tapak Warisan UNESCO. Di taman, pelawat dari Malaysia boleh melawat tanaman getah, yang merupakan asal industri getah Malaysia. Dikatakan bahawa semuanya bermula apabila Henry Ridley menyelundupkan benih getah kembali ke Inggeris dari Amazon dan anak benih daripada salah satu tumbuhan di Kew Gardens dibawa ke Malaysia.

Edinburgh, Scotland

European Summer Blooms

Walaupun Scotland tidak terkenal dengan lanskapnya, tetapi ia sebenarnya merupakan tempat yang indah. Pengunjung boleh ke Royal Botanic Gardens untuk mengalami bunga Edinburgh. Ia terkenal dengan kecemerlangan hortikulturnya. Ditubuhkan pada abad ke-17, Edinburgh Royal Botanic Gardens meluas di empat Taman dan mempunyai koleksi tumbuhan terbesar di dunia. Taman ini menawarkan tanaman bunga yang berbeza untuk setiap musim. Bagi pelawat yang lebih suka berjalan lasak, mereka boleh mendaki Arthur’s Seat di mana mereka boleh melihat bunga padang rumput kuning muda yang terang sambil mengambil pemandangan laut yang menakjubkan. Atau, bersiar-siar di antara laluan sungai yang menakjubkan dan trek hutan di Dalkeith Country Park, yang terletak hanya enam batu dari pusat Edinburgh.

Hamburg, Jerman

European Summer Blooms

Terletak di tengah-tengah Hamburg tengah ‘Planten un Blomen’ adalah salah satu taman yang paling popular di bandar ini. Lengkap dengan rumah teh tradisional, dikatakan sebagai Taman Jepun terbesar di Eropah. Pengunjung boleh duduk dengan santai di mana-mana lokasi air pancut yang terletak di seluruh taman, dengan mengambil bau aroma bunga mekar dan juga cahaya lampu.

Loki Schmidt Garden, terletak bertentangan dengan stesen Klein Flottbek S-Bahn, dikekalkan dengan indah oleh University of Hamburg. Taman ini terkenal dengan menawarkan pelbagai flora dan fauna. Salah satu kemunculannya ialah Taman Geografi yang mempunyai flora berdasarkan lokasi global Amerika Selatan, Asia Timur, Eropah, dan Amerika Utara.

Baca : MrJocko dan artikel Europe

Brussels, Belgium

European Summer Blooms

Jangan meninggalkan Brussels tanpa mengalami karpet bunga terkenal di Brussels. Acara ini diadakan setiap dua tahun dan bulan Ogos ini adalah tarikh seterusnya untuk diperhatikan. Permaidani bunga terdiri daripada hampir satu juta begonias yang indah yang meliputi lebih daripada 1,800 meter persegi. Cermin ini menarik pelancong dari seluruh dunia.

Rakyat Malaysia yang merancang musim panas berbunga kini boleh terbang ke London pada pesawat Boeing 787-9 Dreamliner yang paling berteknologi tinggi dari British Airways. Untuk menikmati promosi Bonus Avios, pelanggan mesti menjadi ahli Kelab Eksekutif British Airways dan mesti berdaftar di: www.ba.com/executive-club/offers/bonus-avios.

British Airways melabur £ 4.5 bilion untuk para pelanggannya dalam tempoh lima tahun akan datang, meliputi pemasangan Wi-Fi dan kuasa kualiti terbaik di setiap tempat duduk, memuatkan 128 pesawat jarak jauh dengan bahagian dalaman yang baru dan mengambil 72 pesawat baru. Syarikat penerbangan itu juga melabur £ 600 juta khusus dalam kelas perniagaan Club World. Di samping katering baru dan tempat tidur White Company yang mewah, tempat duduk baru dengan akses lorong terus akan diperkenalkan pada tahun 2019.

Untuk tempahan dan maklumat lanjut, sila lawati British Airways Website.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.