Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

LEGO City Adventures Syiok Layan Bina Bricks LEGO

Masa MrJocko kecil, tak pernah ada peluang untuk main permainan seperti ini. Bila LEGO tiba di Malaysia, ia seakan fenomena yang sinonim dengan anak-anak dalam konsep permainan yang membina minda yang kreatif dan positif. Setelah lama punyai koleksinya tersendiri, kini LEGO datang dengan koleksi LEGO CITY Adventures. Jangan kata anak-anak, MrJocko pun syiok layan bina bricks LEGO ini bersama mereka.

Si Kakak Khalish dan Hasya sudah beberapa kali punyai pengalaman bersama LEGO. Kali ini, dengan koleksi permainan baru dari LEGO CITY Adventures, sudah pasti keduanya teruja untuk membina koleksi mereka sendiri.

 

Lego-City-Adventure-toys

 

 

Yang paling suka main LEGO ni adalah Hasya. Dia lebih sukakan benda-benda seni dan mencabar macam ni. Si kakak, selalu mengikut sahaja. Sebab itu, bila cerita pasal LEGO, si Hasya yang lebih excited. Untuk binaan LEGO CITY Adventures kali ni pun, dia lebih rajin dan menyiapkan hampir 80% berbanding kakak Khalish.

Oleh kerana dah biasa, Alhamdulillah, senang sahaja mereka membina LEGO mengikut buku panduan yang disertakan. MrJocko sebagai Daddy, hanya memantau sahaja 🙂

Koleksi LEGO CITY Adventures

 

Lego-City-Adventure-toys Lego-City-Adventure-toys mainan-Lego-City-Adventure-toys mainan-Lego-City-Adventure-toys mainan-Lego-City-Adventure-toys mainan-Lego-City-Adventure-toys

Untuk kotak LEGO saiz kecil dan sederhana, memang tak jadi masalah. Kejap sahaja mereka buat. Kacang katanya. Lagipun kalau follow instruction dalam buku panduan tu, memang senang nak bina. Tunggu kreativiti mereka dalam cara bagaimana mereka nak bermain sahaja sesama mereka, kanak-kanak.

mainan lego city adventures

Untuk saiz kotak LEGO CITY Adventures yang besar ini, memakan masa sedikit. Secara kasar, mereka sempat siapkan koleksi ini selama 3 jam dan sememangnya masa yang diluangkan untuk bina LEGO ini sangat berbaloi. Terserlah kesabaran, fokus dan kreativiti mereka bersama.

 

mainan lego city adventures mainan lego city adventures mainan lego city adventures mainan lego city adventures lego-city-adventures-mainan-baru-13

 

 

Bila semua siap, perasaan puas memang kelihatan. Masing-masing bangga sebab dapat siapkan binaan LEGO masing-masing. Tambah lagi, yang penting, kerjasama dua beradik ni nampak serasi kalau bina mainan seperti ini. Cuba la anda dapatkan LEGO seperti ini dan latih anak-anak anda bina bersama-sama. Lihat hasilnya kemudian, anda pasti akan teruja.

Koleksi LEGO CITY Adventures ini boleh di dapati di semua pasaraya-pasaraya besar di Malaysia. Ada banyak pilihan untuk anda pilih berdasarkan tahap umur anak-anak anda. Jangan risau, ia memang sesuai untuk kanak-kanak selepas umur 3 tahun ke atas.

Unleashed Your Kid’s Imagination dan semestinya anda akan surprise bila melihat anak-anak anda mencipta kreativiti dan sensor fokus mereka yang tidak pernah kita ketahui.

Untuk dapatkan maklumat lanjut tentang acara dan promosi LEGO inilayari laman Facebook Lego Certified Store Malaysia ke laman web rasmi mereka di www.lego.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.