Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Look And Feel Neffos C9A Review

Smartphone yang hebat tak semestinya mahal. Ada banyak pilihan smartphone untuk lingkungan sederhana dan medium untuk pilihan pengguna. Mencari telefon pintar bajet untuk kegunaan anak-anak, second phone atau mungkin untuk di berikan hadiah kepada rakan-rakan? Apa kata lihat dulu, Look And Feel Neffos C9A Review by MrJocko.

Walaupun Neffos antara jenama yang baru dalam dunia telefon pintar, tetapi syarikat utama mereka, TP-Link antara syarikat global dan berpengalaman. Tak hairan, walaupun dengan harga yang murah, telefon pintar Neffos C9A menawarkan banyak kelebihan dan spesifikasi yang menarik.

Look And Feel Neffos C9A Review
 

Look And Feel Neffos C9A Review
 

Rekaan untuk Neffos C9A nampak agak elegan. Tambah dengan saiz screen yang agak wide, 5.45 inci dengan paparan lebar yang menarik 18.9 paparan penuh (full wide). Jarang smartphone harga bawah RM500 punyai spesifikasi seperti ini.

Lagipun untuk model saiz ini, ia datang dengan bateri yang tahan lama. Untuk kegunaan merakam gambar kamera dan video, kualitinya sangan mengagumkan. Hasil kamera Selfie 5MP, kamera utama belakang 13MP dan beberapa fungsi kamera terbina (build-in) seperti Slow Motion, menjadikan ini antara smartphone utama pilihan di bawah nilai RM400 di Malaysia. Percaya la bro!!!
&nsbp;

Look And Feel Neffos C9A Review
Logos Neffos di bawah
Look And Feel Neffos C9A Review
Sim Card & Memory Card Slot
neffos c9a look and feel review
Kamera Depan 5MP
neffos c9a look and feel review
Kamera Belakang 13MP
Look And Feel Neffos C9A Review
Fingerprint Unlock

Look And Feel Neffos C9A Review
TP-LINK Neffos

 

Sekali imbas, rekabentuk model Neffos C9A ini ada mempunyai iras bentuk iPhone 6. design agak premium, rasa berat dan tidak kosong seperti kebanyakkan smartphone jenama China lain.

Untuk binaan Sim Card Slot, Volume Button, Audio Jack dan juga Charger Port, memang rekaan biasa dan biasa sahaja seperti model-model smartphone lain.

Baca : MrJocko dan Gadget Review

Look And Feel Neffos C9A Review
Comfort Grip

Look And Feel Neffos C9A Review
 

Paling mengujakan untuk model smartphone Neffos C9A ia datang dengan Fingerprint Unlock dan juga Face Unlock. Wow!!! Satu teknologi yang selalu ada dalam smartphone premium, tapi kini ada dalam Neffos C9A.

Satu lagi,,, kamera selfie dengan lebar 84°, fungsi Softlight dengan menjadikan rakaman gambar kamera depan ini menjadi flawless.

Ini mejadikan smartphone ini, antara kamera yang berbaloi korang bawa bila travel. Ia punyai banyak fungsi kamera dalaman termasuk fungsi Pro, Auto, Timelapse, Panorama, Food, Monochrome dan juga Streamer.
 

review neffos c9a camera

Untuk maklumat lanjut tetang Neffos C9A ini, boleh terus layari laman web Nffos Malaysia dan lihat sendiri kehebatan smartphpne Neffos C9A ini. Walaupun harga runcit cuma sekitar RM399, tetapi nilai untuk sebuah smartphone, ia sangat berbaloi-baloi…

Model Neffos C9A ini datang lengkap dengan Screen Protector dan juga Clear Jelly Cover Backcase. FREE OF CHARGE.

Klik sini untuk Neffos C9A Spesifikasi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.