Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Marco Polo Hongkong Hotel Top 10 Best Hotels & Resorts

Marco Polo Hongkong Hotel telah dipilih di antara Top 10 Best Hotels & Resorts di Hong Kong di 2019 DestinAsian Readers Choice Awards. Ini adalah tahun kedua berturut-turut hotel ini telah menerima anugerah berprestij tersebut. Pengiktirafan antarabangsa ini menyakinkan kedudukan terkemuka Marco Polo Hong Kong Hotel di kalangan pelancong seluruh dunia.
 
Ditubuhkan pada tahun 2001, DestinAsian adalah majalah perjalanan & gaya hidup yang memenangi anugerah, yang diedarkan secara meluas di rantau Asia dan Pasifik.

Memasuki tahun ke-14, tahun ini, tinjauan itu dijalankan dari bulan Ogos hingga Oktober 2018, dengan pembaca mengundi pada 31 kategori yang berbeza, termasuk hotel dan pusat peranginan, kediaman, spa, lapangan terbang dan destinasi.

Marco Polo Hong Kong Hotel Top 10 Best Hotels & Resorts

Marco_Polo_Hotel_Hongkong
    
Berada di tempat ke-8 dalam senarai ‘Best 10 Hotels & Resorts’ di Hong Kong, Marco Polo Hongkong Hotel terletak di Canton Road di Tsim Sha Tsui, sebuah kawasan kejiranan popular dengan rangkaian pengangkutan yang sangat baik di sekitar bandaraya. Bilik-bilik dan suite Harbour View di hotel ini disediakan untuk tetamu hotel untuk menikmati pemandangan Victoria Harbour dan latar langit Hong Kong, yang mempamerkan dinamisme Asia.
 
Hotel Marco Polo Hong Kong juga mempunyai kemudahan untuk bilik persidangan, kemudahan jamuan & perkhidmatan catering yang luar biasa. Memenuhi lokasi yang tiada bandingannya di Harbour City, kompleks membeli-belah terbesar di Hong Kong, hotel ini menawarkan 14 pertunjukan pelbagai fungsi, acara dan acara perjamuan, dilengkapi dengan kemudahan yang lebih canggih dan ruang tamu yang khusus khusus. Acara-acara perancangan dan jamuan yang berpengalaman menyesuaikan setiap kesempatan untuk menarik perhatian tetamu yang tiba.

Baca : Tempat Menarik di Hong Kong
 
Di sini, ada tiga tempat makan yang disediakan iaitu Cucina, Cafe Marco dan Lobby Lounge. Setaip dari tempat ini menyediakan pelbagai pilihan gourmet dari seluruh dunia. Kemudahan lain termasuk kolam renang, gim dan Canton Lounge eksklusif.

Memenuhi citarasa tetamu hotel antarabangsa, setiap bilik di Marco Polo Hongkong Hotel menawarkan telefon pintar, kemudahan hotspot Wi-Fi, panggilan tempatan percuma serta panggilan antarabangsa ke 10 kawasan yang ditetapkan.

Marco_Polo_Hotel_Hongkong
Lobby Hotel Marco Polo

Marco_Polo_Hotel_Hongkong
Bilik Standard

 
Marco_Polo_Hotel_Hongkong
Swimming Pool

Kawasan hotel ini memang dekat dengan kemudahan MRT. Senang nak ke mana-mana. Lagipun, jarak antara hotel ke Avenue of Star Hong Kong hanya 2 – 3 minit berjalan kaki.

Kalau Muslim, ini kawasan paling popular, kerana ia berdekatan dengan Masjid Kowloon dan tarikan banyak restoran halal sekitarnya.

Informasi lanjut tentang Hotel Marco Polo Hong Kong, layari laman web rasmi Marco Polo Hongkong Hotel

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.