Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Mari Mencuba Steamboat Johnny’s Restaurant One Utama

Tempat untuk makan menu steamboat yang proper sikit di Malaysia, yang aku tahu antaranya ialah di Steamboat Johnny’s Restaurant. Johnny’s Steamboat antara restoran yang menyediakan menu makanan Steamboat agak terkenal di sekitar Kuala Lumpur dan mempunyai beberapa cawangan termasuk di Putrajaya.

Kali ini, sebab nak cuba makan resipi steamboat yang sedap,kami sekeluarga ke Johnny’s Steamboat Restaurant di One Utama, Petaling Jaya, Selangor. Restoran ini terletak di G Floor, sudut tepi dan senang sahaja nak cari.

Baca : Makan Menu Steamboat Murah Di Kuala Lumpur

Steamboat Johnny’s One Utama

 


Mari Mencuba Steamboat Johnny’s Restaurant One Utama

Steamboat Johnny's Restaurant
Steamboat Johnny’s Restaurant
Steamboat Johnny's Restaurant

 

Steamboat Johnny's Restaurant

 

Steamboat Johnny's Restaurant

 

Memasuki restaurant ini memang nampak teratur dari dalam. Ada 2 jenis meja makan yang boleh korang pilih, samada open space atau pun yang berpetak seperti gazebo kecil. Aku suka yang petak dan berkerusi empuk ni. Syiokkk duduk sambil layan makan.

Steamboat Johnny's Restaurant

 

Steamboat Johnny's Restaurant

 

Untuk menu dalam Johnny’s, korang boleh pilih set family, set sederhana atau pun single set. Tapi, aku kali ni cuba beli ala carte, ambik daging, ketam, sotong, ikan dan seaweed. Ambik order sikit-sikit dulu, kemudian tambah kerana takut tak habis. Aku makan berempat, tapi anak-anak aku makan sikit jer.

Steamboat Johnny's Restaurant
 

Untuk side order, korang boleh cuba Meehun ni. Sedap sungguh. Harga pun tak mahal, cuma RM5.90 jer kalau tak silap. Portion besar, boleh makan sampai dua orang. Jimat kan???

Steamboat Johnny’s Restaurant
Steamboat Johnny's Restaurant
Steamboat Johnny's Restaurant
Steamboat Johnny's Restaurant
Steamboat Johnny's Restaurant
Steamboat Johnny's Restaurant

Selepas order, tak payah tunggu lama, sekejap dah sampai. Masa tu soup dalam kuali dah panas, boleh la masukkan lauk-lauk yang di pesan tadi. Boleh masukkan semua atau ikut suka korang. Mana tau koran tak nak campur daging dan ikan. Macam aku, aku masukkan semua sekali, senang, dah masak, angkat terus boleh makan. 🙂

Nest time boleh lagi singgah ke Steamboat Johnny’s Restaurant, memang berbaloi. Lepas ni boleh try Abalone pulak, harga semangkuk RM160… erk!!! dah memang harga cam tu, nak buat camana…

 

Steamboat Johnny's Restaurant

 

Bagi aku resipi dan menu yang ada di Johnny’s nampak biasa, tetapi sos dan side dish lain boleh tahan sedap. Kalau nak cari Johnny’s Restaurant ni boleh ke 1st Floor, hujung sebelah Supermarket Jusco lama. Area nak pergi ke One World Hotel. Senang jer nak cari. Selamat menjamu selera. 

MrJocko.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.