• Wed. Oct 4th, 2023

Festival Matta Fair November 2021 Kembali Di PWTC

Matta Fair November 2021 Kembali Di PWTC

Festival Matta Fair November 2021 Kembali Di PWTC. Kemeriahan pelbagai tawaran pakej pelancongan, promosi, diskaun, free gift semasa kempen ini sememangnya ditunggu-tunggu oleh orang ramai selepas beberapa siri kempen Matta Fair pada tahun 2020 dan awal 2021 tidak dapat berlangsung akibat pandemik Covid-19. Kini, Matta Fair 2021 akan bermula pada 20 – 21 November 2021 dengan banyak tawaran pakej pelancongan yang sangat menarik.

Keselamatan membuka semula industri pelancongan kekal diutamakan berikutan pembukaan semula industri serta peningkatan permintaan daripada penduduk tempatan untuk melancong menjelang akhir tahun.

Baca : Matta Fair 2019 Di PWTC

Matta Fair November 2021 Kembali Di PWTC

 


Festival Matta Fair November 2021 Kembali Di PWTC

Matta Fair November 2021 Kembali Di PWTC

Keselamatan membuka semula industri pelancongan kekal diutamakan berikutan pembukaan semula industri serta peningkatan permintaan daripada penduduk tempatan untuk melancong menjelang akhir tahun.

“86% rakyat Malaysia, dan jumlahnya agak sama di negara-negara lain juga, benar-benar ingin mengembara untuk berhubung semula dengan orang tersayang mereka, dan 87% daripada mereka memerlukan kejayaan selepas tempoh ini.”

“Dengan semua permintaan yang terpendam ini, kami perlu bersedia kerana, sambil kami menggalakkan perjalanan untuk menyambung semula, kami mesti berdisiplin untuk memastikan kami mematuhi SOP,” kata Ketua Pegawai Pemasaran dan Pengalaman Pelanggan Malaysia Airlines Berhad (MAB), Lau Yin May.

Matta Fair November 2021 Kembali Di PWTC

MAB ialah syarikat penerbangan rasmi untuk MATTA Fair yang akan berlangsung dari 20 November hingga 21 November 2021, di Pusat Dagangan Dunia (WTC), Kuala Lumpur.

MAB, bersama syarikat saudaranya, Firefly dan MASwings, akan bekerjasama rapat dengan ejen yang mengambil bahagian untuk menyediakan tawaran dan promosi kepada pengunjung MATTA Fair; menawarkan diskaun menarik sehingga 35% daripada tambang penerbangan ke semua destinasi percutian di Malaysia dan destinasi antarabangsa terpilih dalam rangkaian MAB.

Tawaran sedemikian akan tersedia pada acara itu untuk perjalanan segera sehingga 30 Jun 2022.

Bendahari kehormat Matta, Nigel Wong berkata pameran yang akan datang, adalah mengenai pemulihan industri dan keselamatan perjalanan.

“Ia mengenai pemulihan industri. Ia menandakan kembalinya kepada beberapa bentuk normal dalam perjalanan sekarang, satu langkah ke hadapan yang menarik. Industri perlu pulih dan kembali berniaga. Ini adalah peluang terbaik untuk mempamerkan yang terbaik daripada apa yang boleh ditawarkan oleh Malaysia,” katanya.

“Oleh itu, bagi pengembara yang akan melancong dalam negara, perhatikan beberapa rakan kongsi negeri perjalanan kami. Ini adalah hotel, ejen pelancongan, pusat konvensyen, dan, sudah tentu, kumpulan Malaysia Airlines yang benar-benar terikat bersama di bawah Travel Safe Alliance of Malaysia untuk menyediakan kami jadual perjalanan dan program keselamatan perjalanan untuk domestik dan, mudah-mudahan, dalam masa terdekat. masa depan, pengembara masuk,” tambah Nigel.

Lau berkata MAB telah menerima penarafan 7 bintang untuk langkah kesihatan dan keselamatan Covid-19 daripada AirlineRatings selepas melaksanakan program #FlyConfidently, mengesahkan komitmennya untuk menyediakan perjalanan yang selamat untuk tetamunya.

Nigel juga berkata bahawa akan ada diskaun 35% untuk tambang penerbangan, Enrich Points, barangan edisi terhad dari Malaysia Airlines, Firefly, MASwings, dan Enrich, peluang untuk memenangi peningkatan kelas perniagaan daripada MAB dengan setiap pembelian tiket kelas ekonomi, sebagai serta memberikan sejumlah sepuluh tiket pergi balik untuk Peraduan Pembeli ke pelbagai lokasi di dalam dan luar Malaysia.

Firefly, syarikat saudara Malaysia Airlines, menawarkan enam baucar percuma pergi balik ke mana-mana laluan domestik Firefly, manakala MASwings menawarkan lima tiket pergi balik ke mana-mana destinasi MASwings.

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.