Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Pameran Travel MATTA FAIR 2009 yang tak berbaloi

Asal memang nak pegi Sabtu. Tp masa aku sampai kul 3.00pm kat depan the MALL. Parking dah full. Jalan jammed truk. Aper lagi, aku trus jer melencong ke Pavillion.

Pagi tadi bangung awal. Since adik aku ader umah, aku dera dia dgn paksa dia jaga my kids. So, aku n wife bleh bronggeng ke MATTA FAIR 2009. Besttt… Seawal kul 9.00am aku dah sampai kat PWTC. Sblum org ramai, kami cucuk duit dulu. Nak wat camana, kami ni jenis tak mampu pakai kad kredit. Terpaksa la pakai cash.

 

Dah tu kena la bratur nak dapatkan tiket, walaupun cuma harga rm3.00. Ngam2 pukul 10.00am baru la kaunter baru open. Trus la beli 2, aku n wife, zasss masuk entrance. Konon nak serbu mana yang patut, skali selama aku pusing2 dlm 3 hall, aku rasa harga yg di offer harga hampir sama. Tak jauh beza. Mungkin juga kerana aku target Asian country sajer. Europe dan Timur Tengah aku tak sure lak… di luar kemampuan buat masa ni.

Dah masuk kul 12.00 noon, orang makin ramai. Smua duduk carik better price. Nasib baik aku dah buat survey dari iklan yang ader dalam paper seminggu yang lepas, aku grab mana yang aku rasa berbaloi. Walaupun murah cuma beza puluhan ringgit, cukup memadai dari langsung tiada diskaun. Kan?

Dr Hall 1, kami terus ker Hall 2, strusnya ke Hall 3. Dah penat, kami singgah minum & alas perut skit. Try nasi goreng, wife aku try mee goreng.

 

Pameran Travel MATTA FAIR yang tak berbaloiPameran Travel MATTA FAIR yang tak berbaloi

 

Lepas makan, baru baru buat pilihan beli di Hall 1. Ambik pakej ke Bali, Kuching, dan jugak Bandung. Last baru la Menara KL. Aper nak buat, aku pun belum penah jejak ke Menara KL. Sila jgn perli aku.

 

Pameran Travel MATTA FAIR yang tak berbaloi
Booth Indonesia Matta Fair PWTC

 

Hampir kul 2.00pm baru la rasa penat. Visitors makin ramai lak masuk. Kami dah muak, trus ke parking, ambik keta dan ke KFC beli LUNCH untuk sekeluarga. Sian lak my kids lama kena tinggal kat umah.

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.