Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Melancong Ke Guilin Pakej Halal Muslim KSB Travel and Tours Sdn Bhd Part 1

Kali pertama ke negara China. Memang dah lama nak cuba pengalaman melancong ke negeri China. Kali ini, peluang Melancong Ke Guilin Pakej Halal Muslim KSB Travel and Tours Sdn Bhd selama 6 hari 5 malam. Pakej Halal Muslim ini antara pakej melancong yang popular di Guilin dan menjadi pilihan ramai pelancong Malaysia ke sini.

Apa yang menarik di Guilin? Ini antara pertanyaan pertama MrJocko kepada rakan kembara ketika mula-mula dapat jemputan ke negara China ini. Selalu, tempat yang popular dikunjungi oleh orang Malaysia ke China ialah ke Beijing dan Guangzhou. Tetapi Guilin seperti nama baru untuk pelancong di Malaysia.

Melancong Ke Guilin Pakej Halal Muslim KSB Travel and Tours

melancong ke guilin pakej halal muslim
 

Memandangkan trip ke Guilin ini terbang seawal jam 7.00 pagi, MrJocko lebih awal berada di KLIA2 pada jam 4.00 pagi, 3 jam lebih awal bagi mengelakkan kesesakkan. Lagipun kalau lebih awal, lebih mudah untuk berurusan dengan pihak Imigresen dan juga Kastam dan pihak Malaysia Airport Berhad.

Untuk penerbangan kami, AirAsia adalah penerbangan paling sesuai ke Guilin kerana pilihan yang lebih mudah, murah dan lebih jimat. Untuk pakej ke Guilin, jangan risau, ia termasuk menu sarapan pagi untuk semua pelanggan pakej halal Muslim Guilin ini. 

Hari itu, kami dihidangkan dengan menu Nasi Lemak Pak Nasser yang sedap dengan Air Mineral. Kalau tdak cukup, boleh beli menu tambahan sendiri. Untuk informasi, penerbangan dari KLIA2 ke Guilin memakan masa selama 3 jam 50 minit dan tiada perbezaan waktu antara Guilin dan Malaysia.

 

melancong ke guilin pakej halal muslim melancong ke guilin pakej halal muslim melancong ke guilin pakej halal muslim melancong ke guilin pakej halal muslim

 

Kami selamat sampai di Guilin pada jam 11.00 pagi. Alhamdulillah cuaca memang cantik dan tidak ada masalah dalam urusan imigresen dan kastam di Lapangan Terbang Guilin. Terima kasih atas pengurusan yang baik oleh Abang Jamil selaku Tour Leader mewakili pihak KST Travel & Tours Sdn Bhd.

Tidak sampai setengah jam, kami semua sudah selesai dengan urusan lapangan terbang dan menuju ke bas untuk transit ke pusat bandar Guilin dan juga untuk makan tengahari di sebuah Restoran Halal di Guilin.

 

melancong ke guilin pakej halal muslim melancong ke guilin pakej halal muslim melancong ke guilin pakej halal muslim

 

Bagi sesiapa yang ingin melancong ke China seperti Guilin, boleh dapatkan pakej Halal Muslim Guilin dari syarikat KSB Travel & Tours Sdn Bhd yang beralamat di Kampung Pandan Kuala Lumpur. Pakej Halal Muslim ke Guilin berharga dari RM2,880 untuk seorang dan ia termasuk penerbangan KLIA2 ke Guilin, penginapan, transportation dan makan minum. Ia juga termasuk beberapa aktiviti di Guilin bersama dengan pertunjukkan yang disediakan PERCUMA oleh pihak Travel Agent KSB Travel.

Berminat boleh terus hubungi pihak KSB Travel & Tours Sdn Bhd dan juga BBB Travel & Tours Sdn di talian +6019-2168669 atau terus hubungi MrJocko di talian +019-6611619 untuk maklumat lanjut.

Layari laman web KSB Travel & Tours Sdn Bhd www.ksbtt.com atau BBB Travel & Tours Sdn Bhd http://www.bangi2travel.com untuk pakej travel Halal Muslim serata dunia. Dapatkan Diskaun dengan setiap tempahan pakej pelancongan, Kod : MrJocko.

Baca Melancong Ke Guilin Pakej Halal Muslim KSB Travel and Tours Part 2

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.