Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Mencuba Trek Formula 1 Di Phillip Island Grand Prix Circuit

Peminat sukan lasak dan punyai minat untuk rasai gegaran thrill memandu Go-Kart di Phillip Island boleh mencuba aksi lasak dan best ini di Phillip Island Grand Prix Circuit. MrJocko sendiri teruja bila dapat peluang mencuba trek dan litar Phillip Island yang memang terkenal di Victoria, Australia.

 

Trek dan litar Phillip Island Grand Prix Circuit ini sebenarnya adalah sebahagian dari litar perlumbaan F1 di Australia. Sebab itu, pengalaman untuk mencuba trek dan litar di sini memang impian yang terbaik.

Phillip Island Grand Prix Circuit

Phillip_Island_Grand_Prix_Circuit

 

Phillip Island Grand Prix Circuit

 

Phillip_Island_Grand_Prix_Circuit

Sedikit info tentang Phillip Island Grand Prix Circuit yang boleh MrJocko kongsi ialah ia adalah salah satu trek Go-Kart yang terkenal kerana kualiti servis, kondisi, jentera go-kart serta trek litar yang memang bertaraf antarabangsa. Armada baru Phillip Island Grand Prix Circuit adalah daripada Perancis jenis Sodi RT8 kart yang terbaik.

Terdapat 27 kereta Go-Kart baru di sini dan kelebihan go-kart ini ialah :

– Kerusi boleh laras & peddles untuk keselesaan yang lebih baik dan sesuai
– Ketinggian minimum untuk pemandu, kini menjadi 140 cm * (Minimum 12 tahun bagi kart tunggal)
– Bar roll Struktur & kerusi tali pinggang
– Sistem brek yang lebih baik baru
– Test kemalangan (Crash) diuji & memenuhi piawaian Australia
– Semua sekitar trek punyai perlindungan pusingan bagi mengelakkan kecederaan.
* Tertakluk kepada perubahan

 

Phillip Island Grand Prix Circuit

 

 

 

 

Phillip Island Grand Prix Circuit

 

Phillip Island Grand Prix Circuit

 

Phillip Island Grand Prix Circuit ialah Litar Go-Kart adalah trek yang mempunyai lebih 750 meter panjang dan di beberapa tempat sepanjang 8m luas dan adalah berdasarkan kepada replika skala dunia 4.445km yang terkenal trek Formula One Phillip Island Grand Prix Circuit.

 

Lengkung licin dan lurus trek go kart yang unik ini dibina bersama-sama kemudahan lain serta  beberapa pemandangan pantai yang paling indah di Phillip Island. Armada Go Kart di Phillip Island Grand Prix Circuit adalah untuk disewa oleh orang awam dan adalah buatan Perancis yang diimport dan dibuat di buat Go-kart jenis Sodi RT8 kart. 

 

Setiap satu sesi adalah dalam masa 10 min dan bayaran untuk 1 x 10 minit ialah AUD35. bagaimanapun ada pakej lain yang lebih jimat untuk anda pilih jika datang ke go-kart Phillip Island Grand Prix Circuit secara berkumpulan atau ramai. Untuk pertanyaan mengenai sesi hubungi Grand Prix Pusat Pelawat Litar Phillip Island pada: (03) 5952 9400.

 

Untuk maklumat lanjut mengenai harga, pakej bangsa dan maklumat teknikal mengenai litar yang melawat laman web rasmi Phillip Island Go Kart ini.

Phillip Island Grand Prix Circuit 

Phillip Island Grand Prix Circuit

 

Phillip Island Grand Prix Circuit

 

Pengalaman memandu go-kart di Phillip Island Grand Prix Circuit ini memang mengujakan. Asalnya memang nak cuba kelajuan go-kart, tetapi bila keluar dari garisan permulaan, MrJocko teruja dengan pemandangan indah di trek litar Phillip Island Go-Kart ini. Ia sangat cantik dan merupakan pengalaman memandu terbaik pernah MrJocko alami.

 

Pergilah ke Phillip Island Grand Prix Circuit dan rasai sendiri pengalaman yang begitu indah di sini. Subhanallah, biru langit, angin dingin sepoi bahasa serta sekeliling yang memang cantik. InsyaAllah, MrJocko akan ke sini lagi.

 

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.