Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Tips Blogging Mengejar Alexa Rank Tangga Ke 500 Travel Blogger

Tips Blogging Mengejar Alexa Rank Tangga Ke 500 Travel Blogger. Memasuki bulan September 2013 bermakna hampir setahun MrJocko berhempas pulas menggunakan pelbagai teknik yang MrJocko belajar untuk menaikkan ranking Alexa. Bermula dengan Alexa puluhan ribu kini MrJocko.com sudah memasuki level bawah tangga ke 1,000 Alexa dan menghampiri tangga ke 500.

Alhamdulillah, kini tangga Alexa untuk blog MrJocko.com semakin baik. Blog MrJocko kini berada di tangga Alexa tempat ke 500.

Baca :Tips Blogging Cara Mudah Untuk Naik SEO

 


Tips Blogging Mengejar Alexa Rank Tangga Ke 500 Travel Blogger

TIPS BLOGGING MENGEJAR ALEXA RANK TANGGA KE 500 TRAVEL BLOGGER

Baca : Alexa.com Check Ranking Website

Kelebihan Alexa

Alexa sangat penting untuk blogger membuat penilaian tentang prestasi blog mereka dari semasa ke semasa. Semakin rendah ranking blog atau website mereka, semakin berkualiti dan kuat tarikan untuk dibaca.

Ranking Alexa yang tinggi (kedudukan yang rendah) memberi maksud, blog atau website kita semakin kuat. Penulisan kita boleh menarik pembaca untuk masuk dan baca content yang kita kongsi.

Bukan senang untuk setup benda ni, ada beberapa langkah yang perlu diikuti. Kena rajin untuk buat dan apply dalam penulisan blog. Tetapi kalau anda sebagai blogger mahu berada ditangga terbaik Alexa semestinya banyak usaha dan komitmen yang perlu anda buat. Yang penting belajar apa yang anda mahu, apply dan teruskan komitmen untuk capai cita-cita anda.

Masih ada beberapa bulan sehingga akhir tahun 2013 dan memasuki bulan Januari 2014 akan menyaksikan cita-cita MrJocko tercapai atau tidak. Ada teori yang perlu MrJocko praktikkan dan harap dengan teori ini ia memberikan peluang dan pulangan yang BESAR. Amin,,,

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.