• Wed. Oct 4th, 2023

MIBC Pet Expo 2014 di Pusat Boling Antarabangsa Melaka

ByMrJocko

Mar 29, 2014 #Info, #Kucing, #Melaka, #Pets
photo-782858

Pets Expo 2014

 

 

Ada yang minat kucing dan berada di sekitar Melaka? Anda dijemput hadir memeriahkan lagi Melaka Pet Expo 2014 yang akan berlangsung di ruang legar Pusat Boling Antarabangsa Melaka (MIBC), pada 29 hingga 30 Mac 2014 ini.

Pengurus program, Firdaus Sani berkata, program berkenaan bertujuan memberi pendedahan kepada peminat kucing dan haiwan peliharaan kepada seluruh lapisan masyarakat.

“Orang ramai yang hadir pada program itu akan diberikan penerangan dengan lebih lanjut mengenai cara penjagaan dan mengurus haiwan peliharaaan kesayangan mereka dengan cara yang betul.

“Ini juga dapat dilihat sebagai platform kepada peminat haiwan peliharaan untuk berkumpul bersama-sama dan berkongsi minat dalam bidang ini,” katanya ketika ditemui semasa memberikan penerangan kepada wakil media di MIBC, hari ini.

Menurutnya lagi, orang ramai juga berpeluang untuk memiliki kucing peliharaan sendiri menerusi program Pengambilan Kucing Angkat Terbesar di Melaka Pet Expo 2014 yang akan diberikan secara percuma pada program itu.

“Pemberian secara percuma kepada orang ramai yang berminat pada program itu adalah bagi membela nasib kucing yang kurang bertuah itu untuk dipelihara,” ujarnya.

Katanya lagi, expo berkenaan turut dimeriahkan dengan Pertandingan Kucing membabitkan kira-kira 170 ekor kucing pelbagai baka dari dalam dan luar negara, di samping Pameran Haiwan Peliharaan Mini (Small Pet), Pameran Haiwan Exotic juga Taman Arnab.

Read more: http://gotomelaka.blogspot.com/2014/03/melaka-pet-expo-di-mibc.html#ixzz2xKaG0SS9

Glamorous MrJocko

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.