Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Gadget Review Microsoft Surface Tablet Windows Yang Nipis

Sebelum ni, kita hanya dengar pasal softwares dari syarikat Microsoft. Kali ni, kita dengar dan lihat product PC tablet terbaru keluaran Microsoft, ia dikenali sebagai Microsoft Surface Tablet Windows. Ini antara komputer baru, lebih nipis, lebih ringan tetapi berkuasa dari Microsoft.

Baca : MrJocko Review Gajet

MICROSOFT SURFACE TABLET WINDOWS

Ia baru sahaja di lancarkan pada 18 Jun 2012 dan Microsoft tidak hanya mengumumkan satu Permukaan tablet hari ini – ia mengumumkan satu untuk setiap jenis utama Windows. Ini termasuk Permukaan untuk Windows 8 Pro, yang lebih besar dan nyata sekali lebih berasaskan Intel daripada rakan dan menyemarakkan ARM untuk Windows RT. Di samping itu OS yang lebih lengkap, ia padat yang lebih besar 42 W-h bateri, Ivy Bridge Core i5.

Microsoft Surface ni menggunakan operasi browser Windows 8 Pro dan saiz skrin 10.6 inci Gorilla Glass tahan calar. Ia nampak memang susuai dengan kapasiti sebagai tablet mudah alih. Ia juga mempunyai keybord boleh laras dan sesuai untuk travel kerana senang di bawa.

Spesifikasi Microsoft Surface Tablet Windows seperti di bawah :

Type – Tablet
Form factor – Slate
Screen size – 10.6 inches
Bundled OS – Windows (8)
CPU family – Core i5 – intel
Hard drive(s) – 128 GB (total)
Weight – 1.99 lb
Announced – 2012-06-18

So camana, korang yang memang kaki tech, kaki gadget dan memang minat komputer. Agak-agak korang berminat dengan Windows Tablet ini tak?

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.