Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sony Malaysia Akan Perkenal Model Baru Sony RX100 VI Julai 2018

Sony, pemimpin dunia dalam pengimejan digital dan pengeluar sensor imej terbesar di dunia, Sony Malaysia Akan Perkenal Model Baru Sony RX100 VI Julai 2018 untuk kamera kompak siri Cyber-shot RX100 popular mereka, RX100 VI (model DSC-RX100M6). Kamera kecil kompak, sesuai untuk pengembara seperti MrJocko.

Kamera RX100 VI baru yang inovatif adalah yang pertama dari semua model RX100 untuk menyertakan lensa zoom besar pembesaran, kerana ia memuatkan dalam ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mm1 F2.8 – F4.5 lensa yang belum lagi belum mengorbankan keupayaan saiz poket, respons cepat dan kualiti imej yang tinggi yang menjadi ciri utama RX100 Sony. Ia zoom yang luas, kualiti imej yang hebat dan serba boleh untuk kedua-dua imej pegun dan video menjadikannya pilihan ideal untuk menangkap kehidupan harian, bandaraya, potret, sukan, hidupan liar dan segala-galanya di antara.

 


Sony Malaysia Akan Perkenal Model Baru Sony RX100 VI Julai 2018

Model Baru Sony RX100 VI
 

Model baru ini dilengkapi dengan sensor imej Exmor RS™ CMOS yang disusun dengan cip DRAM dan sistem pemprosesan imej BIONZ X™ yang dinaik taraf dengan LSI front-end yang memaksimumkan kelajuan pemprosesan dan mengoptimumkan kualiti imej dalam semua persekitaran menembak. Selain itu, RX100 VI mempunyai sistem AF Fast Hybrid yang sangat cekap dengan titik AF AF-pengesan fasa 315-point pada sensor yang dapat memperoleh tumpuan dalam serendah 0.03 saat3, masa pemerolehan AF tercepat di dunia untuk kamera sensor jenis 1.0. Ia juga boleh menembak sehingga 24 fps5 pada resolusi penuh dengan AF/AE tracking berterusan dan menghasilkan video 4K8 yang indah dengan pembacaan pixel penuh dan tiada binary pixel.

Yang pertama untuk siri kamera RX100 Sony, lensa ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-200mmi F2.8 – F4.5 yang baru membekalkan kuasa kedua-dua panjang fokus 24-70mm dan 70-200mm1 ke dalam reka bentuk padat tunggal. Ini dicapai dengan reka bentuk yang unik yang mempunyai unsur-unsur kaca aspalikal ED (penyebaran lebih rendah) dan lapan unsur kanta aspherical termasuk empat AA (kanta aspherical). Semua potongan bekerja sama dengan lancar untuk memberikan ketajaman yang luar biasa dari sudut ke sudut pada semua fokus panjang, mengekalkan kualiti gambar yang diiktiraf dari siri RX100.

Lensa baru yang mengagumkan pada RX100 VI mengekalkan apertur besar di seluruh julat zum keseluruhan, memastikan potret boleh dibuat dengan defocus latar belakang yang indah, subjek bergerak pantas boleh ditangkap dengan tumpuan yang tajam dan tidak kabur, dan banyak lagi. Selain itu, kanta mempunyai penstabilan imej Optical SteadyShotTM terbina dalam yang bersamaan dengan kelajuan shutter lebih cepat 4.0-stop6, membantu untuk mencegah goncangan kamera atau imej kabur walaupun dalam keadaan cahaya rendah atau pada jarak zoom telephoto.
 

Model Baru Sony RX100 VI

Model Baru Sony RX100 VI

Model Baru Sony RX100 VI
 

Model RX100 VI yang baru mempunyai sistem AF Hibrid Fast yang pada akhirnya membolehkan kamera mengunci fokus dalam serendah 0.03 saat3. Sistem AF yang inovatif ini menggabungkan kelebihan mata AF-pengesanan fasa-fokal 315-titik fokus pesawat yang meliputi kira-kira 65% sensor AF dan pengesanan kontras. Fokus kelajuan tinggi ini melengkapkan pelbagai lensa 24-200mm1 yang serba boleh, memastikan semua subjek dapat ditangkap dengan terperinci dan kejelasan yang tepat.

Di samping itu, yang pertama untuk siri kamera RX100, RX100 VI termasuk teknologi AF Tracking High-density Sony yang maju, yang menumpukan mata AF ke sekitar subjek untuk meningkatkan ketepatan pengesanan dan tumpuan. Teknologi Eye Eye yang popular juga boleh didapati dengan kira-kira 2x prestasi penjejakan model siri RX100 semasa. Selanjutnya, kamera mempunyai fokus sentuhan LCD dan kawalan titik sentuh touchpad bagi pengguna yang ingin menyeret jari mereka ke titik tumpuan ideal pilihan mereka.

Pelengkap ideal kepada sistem AF, RX100 VI menawarkan penembakan berkelajuan tinggi berterusan sehingga 24 fps5 dengan penjejakan AF / AE penuh, dengan had penampan yang mengagumkan sehingga 233 imej. Sikap paparan EVF telah dikurangkan dengan ketara berbanding dengan model sebelumnya, membolehkan penembak untuk menangkap masa yang menentukan dengan keyakinan utama. Selain itu, untuk kemudahan semasa main balik imej, gambar secara berterusan ditembak boleh dipaparkan dalam kumpulan dan bukan tangkapan individu.

RX100 VI juga mempunyai Shutter Anti-Distorsi kelajuan tinggi (kelajuan pengatup maksimum sehingga 1/32000 saat) yang mengurangkan kesan “pengatup rolling” yang biasa dialami dengan subjek yang bergerak pantas, dan boleh menembak sepenuhnya senyap dalam semua mod, termasuk berterusan penembakan berkelajuan tinggi, apabila pengatup elektronik terlibat. Mod rana mekanikal juga tersedia juga jika diperlukan oleh pengguna.

RX100 VI yang mesra poket dilengkapi dengan pelbagai keupayaan video yang akan memuaskan walaupun peminat video yang paling menuntut.

Dengan AF Hibrid Fast, mata AF AFC-pengesan focal-plane memastikan prestasi tumpuan dan penjejakan yang tepat, walaupun untuk keperluan memfokus yang teruk dalam menembak filem 4K7. Kelajuan pemacu AF dan kepekaan pengesanan AF juga boleh diselaraskan melalui sistem menu, memberikan penembak banyak kelenturan berdasarkan keutamaan mereka yang fokus.

Dalam mod 4K7, RX100 VI baru menggunakan pembacaan piksel penuh tanpa penyebaran piksel untuk memastikan semua butiran video 4Kvii yang lebih baik ditangkap dengan minimum moire dan ‘jaggies’.
 

Model Baru Sony RX100 VI

Model Baru Sony RX100 VI

Model Baru Sony RX100 VI

Model Baru Sony RX100 VI
 

Baca : MrJocko dan Kamera Sony Malaysia

Buat kali pertama dalam kamera Cyber-shot, RX100 VI mempunyai keserasian 4K HDR8 berkat profil gambar HLG (Hybrid Log-Gamma) baru yang menawarkan penyelesaian aliran kerja HDR segera. Ciri-ciri video berkaliber profesional tambahan termasuk S-Log3 / S-Gamut3, mod 120p Full HD, Profil Gambar, rakaman proksi dan banyak lagi. RX100 VI mampu merekodkan video pergerakan super perlahan sama ada 240fps, 480 fps atau 960 fps.

Model baru Sony RX100 VI yang baru dilengkapi dengan 2.35 juta dot XGA OLED Tru-Finder ™ kontras yang tinggi dengan ZEISS® T * Coating, memastikan pratonton imej dan fungsi main semula untuk hidup. EVF sendiri menarik balik masuk dan keluar dari badan kamera berdasarkan keutamaan pengguna, dan boleh diaktifkan dengan serta-merta dengan satu Butang Akses Satu-tekan.
   
Yang pertama untuk siri RX Sony, RX100 VI mempunyai pengatup sentuhan yang boleh diaktifkan dengan mengetuk skrin LCD belakang, tuil zoom dengan kelajuan zoom disesuaikan dan LCD yang boleh diputar 180 darjah ke atas atau 90 darjah ke bawah untuk pelbagai tangkapan sudut untuk pencipta. Terdapat juga fungsi Monitor Auto OFF yang meningkatkan bilangan imej pegun maksimum sehingga 30%, dan kamera juga bersesuaian dengan Wi-Fi®, NFC™ dan Bluetooth®.

Harga untuk Sony RX100 VI belum diumumkan dan ia boleh didapati di Malaysia bermula Julai 2018.

Pelbagai cerita eksklusif dan kandungan maklumat yang menarik tentang kamera RX100 VI dan produk Sony lain boleh didapati di SonyAlphaUniverseMY, laman komuniti Sony Malaysia yang dibina untuk mendidik, memberi inspirasi dan mempamerkan hasil kerja semua peminat dan pelanggan jenama Sony α di Malaysia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.