Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Model Huawei Nova 3 dan Huawei Nova 3i Akan Ke Malaysia

Paling ditunggu-tunggu untuk model smartphone Huawei 2018 ialah model Huawei Nova 3 dan Huawei Nova 3i Akan Ke Malaysia 28 Julai 2018. Sejak sebulan lepas, promosi untuk smartphone model Nova 3 dan Nova 3i ini begitu meriah di laman web Facebook Huawei Malaysia.

Jadi, untuk peminat smartphone Huawei, bersedia dengan kedatangan smartphone Huawei Nova 3i ke Malaysia pada 28 Julai 2018 ini di semua kedai-kedai ‘Huawei Experience Stores’ seluruh negara. Model Huawei Nova 3 akan datang kemudian dan akan diketahuai nanti.

Model Huawei Nova 3 dan Huawei Nova 3i Akan Ke Malaysia
 

huawei nova 3 dan nova 3i review
 

Penambahan terbaru kepada siri model Nova, Huawei Nova 3i, baru-baru ini dilancarkan pada awal Julai dan merupakan koleksi terbaru untuk pasaran telefon pintar untuk ‘middle range class’

Dengan harga yang sangat berpatutan, dengan harga dibawah dari RM1,500, MrJocko sangat teruja untuk melihat apakah peranti ini akan menghidupkan gambar seperti keupayaan fotografi telefon Huawei tahap premium seperti P20.

Antara fungsi lain yang menarik ialah kamera dwi Huawei, yang terdapat di bahagian depan dan belakang dengan kualiti 24MP kamera depan. Wow!!!

Selain itu, telefon ini juga mempunyai pengimbas cap jari di bahagian belakang, yang mudah dijangkau dan berfungsi dengan cekap. Sebagai alternatif, anda boleh menggunakan fungsi ‘face unclock’, yang berfungsi hampir serta-merta dan walaupun dalam kegelapan.

Smartphone Huawei Nova 3i juga memaparkan paparan HD plus penuh bersai 6.3 inci, yang membolehkan beberapa sudut tontonan yang padat yang tidak menunjukkan perubahan warna.
 

huawei nova 3 dan nova 3i review

huawei nova 3 dan nova 3i review

model huawei nova 3 dan nova 3i review

telefon huawei nova 3 dan nova 3i review
huawei nova 3 dan nova 3i review

 
Baca : MrJocko dan Gajet Smartphone Huawei Malaysia

Dengan fungsi kuasa kamera AI, kamera smartphone ini mempunyai kelebihan untuk mengecam lebih dari 200 senario yang melangkaui lapan kategori seperti Blue Sky, Plant, Flower, Beach, Stage Performance, Night, Room dan Snow. Menarik bukan?

Ini bermakna apabila MrJocko berada di dalam rumah, kamera dapat mengesan bahawa saya berada di dalam ‘bilik’ supaya kamera akan “menangkap warna dalaman yang betul dan jelas.

 
huawei nova 3 dan nova 3i Malaysia
 

Harga Smartphone Huawei Nova 3i akan dijual di Malaysia dengan harga RM1,249 dan Huawei Nova 3 akan dijual dengan harga RM1,899.

Layari laman Facebook Huawei Malaysia untuk maklumat lanjut dan promosi harga diskaun smartphone Huawei di Malaysia.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.