Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

MOF Hunt 2007 – Treasure Hunt KL ke Lumut

Kali ni aku join Treasure Hunt lagi. MOF Hunt 2007 – KL ke Lumut. Nak wat camana, defending Champion (BNM Team) kena la join. Nak kena pertahankan juara 3 tahun berturut2. Cuma kali ni, Sharil & Ida tak leh join. Masing2 ader hal. Tinggal aku n Mya jer. So, kena la cari teammate baru, Si Shazmeer n Azrul. Xtually MOF Hunt ni bukan best sgt pun, psl hadiah kureng menarik. Tapi since aku sejak 4 – 5 tahun lepas x penah missed, so, aku gagahkan diri jugak la join.

Dari KL kitaorang gather kat Annex BNM, pastu trus ke BSN HQ KL. Lps briefing kejap, kitaorang trus run and race for HUNT. Dr KL kitaorang abiskan LEG 1 kat Sg Besar, Kuala Selangor. Singgah wat kerja amal sikit kat Rumah Anak2 Yatim. Lepas tu baru truskan HUNT.

Treasure Hunt KL Lumut

Pasal skills n kombinasi yg baik, kitaorang manage to sampai awal kat Damai Laut. Bayangkan, patut Organizer open Registration for Finish line at 4.oopm, kitaorang sampai sana awal 30 minit. Ya,,, of coz, kul 3.30pm kitaorang dah sampai. Kitaorang tak jawab soklan? Eh! tooolong sket. Smua soklan abis dijawab siap kitaorang share lagi. Hehehe. Aper pun, kamik yg first sampai. Elok jer lepak kat lobi hotel Damai Laut, minum jap, pastu trus check in dlm bilik sambil rehat2 tgk kartun. Waduh! Enjoy nyer kalu every treasure hunt cam ni.
Nak masuk senja, aku bimbit gear aku, pegi ke pantai. Nak ambik gambar2 pantai dan sunset scenery. Sambil kebetulan ambik gambar2 model yg tak berbayar, si Mya n si Sheena.

Mlm dinner start awal. Kul 7.30pm diorang dah ready nak menyantap. Awal nyer korang, mesti semua tadi sesat and lewat sampai hotal. Hihihi.

Treasure Hunt KL Lumut

Makanan masa dinner biase jer, nothing special. Show pun, lebey kurang jer. Cam ala2 aweks2 duk karaoke masa pertandingan ujung tahun. Sumbang sikit2 jer. Yg lain tu,,, hancusss… Gelek jer lebey.

Akhirnya, yg di tunggu akhirnya sampai. Juara diumumkan. BNM masih mengungguli 4 tahun berturut2. Team aku? hehehe still dpt no. la. No 10 dr 80 bijik keta. Ok aper…
So, malam tu kira dinner, shows and party only for BNM Teams. Hahahaha… sian team MOF lain, dr jauh jeling2 marah dan tak puas hati jerk…

So, nak celebrate kemenangan BNM, kitaorang lepak kat lounge pastu g melalak kat karaoke rooms. Pastu dah tak larat dah,,, aku naik ke bilik, kul 1.00am borak ngan memebr jap, pastu ZZZzzz…

 

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.