Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Motorola Moto Z2 Play Launch Malaysia Harga RM1,999

Motorola kembali di Malaysia pada Oktober tahun 2016 dengan smartphone Moto Z Play. Kini, selepas 9 bulan, ia kembali dengan peranti yang ditambah baik memperkenalkan smartphone Motorola Moto Z2 Play Launch Malaysia Harga RM1,999. Apa yang menarik tentang Moto Z2 Play ini?

Semalam berlangsung majlis pelancaran rasmi Motorola Moto Z2 Play di Kuala Lumpur, Malaysia. Kali ini ia memperkenalkan peranti terbaru Motorola ini dengan tambahan beberapa aksesori tambahan yang menarik untuk dipadankan dengan smartphone Moto Z2 Play.

Baca : Telefon Motorola Untuk Korang Yang nak Bergaya

 


MMotorola Moto Z2 Play Launch Malaysia Harga RM1,999

Motorola Moto Z2 Play
 

Untuk info ringkas, Lenovo Malaysia adalah syarikat yang membawa masuk jenama Motorola ke pasaran Malaysia.

Antara spesifikasi ringkas tentang smartphone terbaru dari Motorola ini ialah mempunyai Processor Octa Core 2.2Ghz, Screen Full HD Super AMOLED 5.5 inch, kualiti Camera 12MP back & 5MP front, kapasiti storan 4GB RAM with 64GB ROM serta kelebihan fast charging yang hanya mengambil masa selama 15 minit sahaja untuk 7 jam standby.

Secara peribadi, untuk rekaan baru Motorola ini ia punyai bentuk yang agak menarik walaupun lens kamera agak menonjol. Namun hasil kemasan body peranti antara yang menarik. Warna skrin Super AMOLED agak terand dan jelas, lebih lagi kepada warna yang terang. Namun, rasanya, warna gambar masih lagi agak lembut.

 

Motorola Moto Z2 Play Launch Malaysia Harga RM1,999
Lydia Foo General Manager Lenovo Mobile Malaysia

 

Melihat kepada beberapa model lain yang turut dipamerkan seperti Moto G Plus, Moto C, Moto C Plus, Moto E4 dan Moto E4 Plus, ia memberi pilihan yang pelbagai kepada pasaran di Malaysia. Untuk harga yang berpatutan dan mampu milik.

Facebook Rasmi Motorola Malaysia https://www.facebook.com/MotoMsia/

motorola moto z2 play launch
Harga Moto Z2 Play Malaysia

motorola moto z2 play launch motorola moto z2 play launch motorola moto z2 play launch motorola moto z2 play launch

 

Aksesori Tambahan untuk Motorola Moto Z2 Play

motorola moto z2 play launch motorola moto z2 play launch motorola moto z2 play launch motorola moto z2 play launch motorola moto z2 play launch

 

Untuk korang yang nak beli smartphone Moto Z2 Play ini boleh order dengan segera. 1,000 pembeli Moto Z2 Play yang terawal di kedai ‘authorised dealers’ akan menerima satu ‘exclusive box’ yang terhad, hadiah berupa Carbon Fiber Style Cap, Moto Z2 Play Metal Phone Frame, Motorola Selfie Stick dan juga Nano Liquid Film bernilai RM299. Cepat sementara stock masih ada.

Namun untuk harga Moto Z2 Play, MrJocko rasakan dengan harga jualan runcit di Malaysia RM1,999, ia agak mahal kalau nak dibandingkan dengan kapasiti Memory Storan 4GB (sepatutnya 6GB), kualiti kamera 12MP (sepatutnya lebih dari 16MP) serta tiada aksesori tambahan percuma seperti Smart Cover etc.

Harga yang dicadangkan untuk Motorola Moto Z2 Play sepatutnya sekitar RM1,500 sahaja.

Pernah tulis entry tentang smartphone Motorola Nexus 6, pun masa tu dijual dengan harga yang agak mahal http://www.mrjocko.com/2015/01/harga-melampau-mahal-motorola-nexus-6.html

Menarik Tentang Motorola Moto Z2 Play

Rekaan baru yang agak menarik, Kualiti skrin Super AMOLED yang cantik, Memory 4GM RAM yang boleh tahan, Super Charging dan pilihan aksesori tambahan yang banyak

TIDAK Menarik Tentang Moto Z2 Play 

Kualiti Kamera cuma 12MP dan 5MP sahaja, Aksesori tambahan seperti kamera attachable, speaker, extra batery dan game console di jual dengan harga yang agak mahal.

Nak tahu lebih lanjut tentang spesifikasi, promosi dan produk smartphone dari Motorola boleh layari laman web rasmi www.moto.my

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.