Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

5 Muzium Terbaik Di United Kingdom Pilihan British Airways

Dengan koleksi warisan sejarah tersendiri, United Kingdom kaya dengan sejarah dan lokasi yang sesuai untuk pelancong Malaysia yang minat dalam pengalaman budaya. Untuk memudahkan anda merancang jadual perjalanan ke United Kingdom, British Airways telah mencadangkan lima 5 Muzium Terbaik Di UK untuk anda melawati di London, Manchester dan Ireland Utara.

travel to UK

Antara Muzium Terbaik di UK ialah :

1. British, London

Baca : MrJocko dan Artikel Tentang British Airways

Ia dikenali sebagai Muzium The “Old Big Dame”, Muzium British terkenal di seluruh dunia untuk koleksi artifak dan seni meliputi seluruh abad dan budaya. Kecuali dua Perang Dunia, muzium itu kekal dibuka sejak tahun 1759.

Muzium ini mempunyai lebih lapan juta objek dalam koleksi yang luas diletakkan di ruang satu juta kaki persegi. Antara koleksi berprofil tinggi adalah Rosetta Stone, koleksi Townley arca klasik dan patung Parthenon. Melihat koleksi ini, anda akan menjadi kagum bagaimana masa berlalu dan bagaimana sejarah menjadi hidup di Muzium British.

Masuk adalah percuma dan muzium dibuka setiap hari dari pukul 10 pagi hingga 5.30 petang.

2. Tate Modern, London

Tate Modern London mempunyai empat tapak utama – Tate Britain, Tate Modern, Tate Liverpool dan Tate St Ives. Tate Modern adalah untuk peminat seni kontemporari. Terletak di dalam sebuah stesen kuasa yang bertauliah, galeri itu sendiri adalah sebuah karya seni moden dengan binaan batu yang indah dipenuhi konkrit dan tangga kayu yang kasar.

Tate Modern menduduki tujuh tingkat ruang galeri dengan koleksi bertarikh dari tahun 1900-an hingga ke hari ini. Tahap 5 adalah harus melihat dengan kerja-kerja yang seni dari Picasso dan Andy Warhol.

Kemasukan ke Tate Modern adalah percuma kecuali untuk pameran khas. Ia dibuka untuk lawatan 10:00-18:00 (Sabtu – Khamis), 10:00-10:00 (Jumaat – Sabtu)

3. Muzium Pengangkutan London

Berada di tengah-tengah Covent Garden, ia agak popular untuk pelawat. Muzium Pengangkutan London tempat anda untuk belajar lebih lanjut mengenai warisan pengangkutan London sejak 200 tahun yang lalu. Dari bas dua tingkat merah yang ikonik kepada rangkaian kompleks London Underground.

Antara acara kemuncak di muzium ini termasuk simulator Jubilee Line yang membolehkan pengunjung untuk menjadi konduktor dan pengalaman memandu salah satu daripada kereta api London Underground. Muzium ini juga mempunyai zon permainan keluarga dengan armada kenderaan mini untuk kanak-kanak memanjat ke dalam dan bermain di. The Upper Deck Café adalah tempat yang sesuai untuk berhenti dan menikmati pilihan makanan dan minuman.

Kemasukan ke Muzium Pengangkutan London adalah £ 17.00 (RM 98.00) bagi setiap orang dewasa. Muzium ini dibuka setiap hari 10:00-06:00

4. The National Football Museum, Manchester

Rumah kepada dua yang kelab paling terkenal di kelab Liga Perdana Inggeris, Manchester adalah tempat untuk melawat untuk peminat bola sepak. Muzium Bola Sepak Kebangsaan yang terletak di pusat bandar yang sibuk di Manchester.

Muzium ini dibuka pada tahun 2001 dan mempunyai koleksi terbesar memorabilia bola sepak didapati termasuk bola, but dan jersi termasuk koleksi FIFA berprestij itu. Lebih 2,500 objek yang dipamerkan dan muzium mempunyai permainan interaktif untuk pelawat untuk mencuba, termasuk penentuan penalti yang terkenal!

Kemasukan ke muzium adalah percuma dan ia dibuka setiap hari 10:00-05:00

5. Titanic Muzium Belfast, Ireland Utara

Terletak di atas tapak bekas limbungan Harland & Wolff di mana malang RMS Titanic dibina, Muzium Titanic Belfast juga merupakan peringatan kepada warisan maritim di bandar ini. Bangunan ikonik, berbentuk seperti haluan kapal, adalah penglihatan untuk melihat.

Seperti yang anda berjalan melalui pintu anda diangkut kembali ke masa sebagai kisah RMS Titanic yang semula kepada– dari konsep beliau untuk pelancaran beliau dan nasib tragis beliau. Galeri inovatif dan interaktif dan cerita Titanic yang diceritakan dalam cara yang segar dan berwawasan.

Bayaran masuk bermula dari £ 7.25 (RM 42.00) bagi setiap kanak-kanak dan £ 17.00 (RM 98.00) bagi setiap orang dewasa. dibuka untuk lawatan 10:00-05:00 setiap hari.

 

Rakyat Malaysia kini boleh terbang ke London pada terbaru dan paling berteknologi maju Boeing 787-9 Dreamliner British Airways yang mempunyai kabin Pertama baru yang mengagumkan. Tambang termasuk pulangan bermula daripada MYR3687. Lawati ba.com untuk tiket dan tempahan.

Muzium Terbaik Di United Kingdom

Muzium Terbaik Di United Kingdom
Lowry Centre and Imperial War Museum

Muzium Terbaik Di United Kingdom Muzium Terbaik Di United Kingdom

Camana dengan pilihan 5 Muzium Terbaik Di United Kingdom dari British Airways. Semestinya lokasi ini adalah lokasi wajib singgah di United Kingdom.

Penerbangan dari tanah Kuala Lumpur di rumah syarikat penerbangan itu di London Heathrow Terminal 5, yang eksklusif kepada British Airways dan pelanggan Iberia Airlines. pelanggan Airways British boleh menikmati sambungan terus bebas tekanan ke bandar-bandar di UK dan Eropah melalui London Heathrow. Pada bulan Mac 2016, Terminal 5 dinamakan oleh Skytrax sebagai Lapangan Terbang Terminal Terbaik untuk tahun yang kelima. London Heathrow juga memenangi anugerah Lapangan Terbang Terbaik Shopping.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.