Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

My new Baby Girl

Pagi : 10.00am
My wife baru nak siap, plan asal nak kluar beli brg dapur & tilam for our new baby. So, aku tunggu my wife siap dulu. Coz, aku still nak tgk citer best kat tv. tak sampai 5 minit, my wife bgtau ckp dia rasa perut dia semacam. Tapi, tak sakit. Due sepatutnya 24 April 2007. So, aku xnak ambik risiko. Aku suh jer dia siap cepat, bwk dia ke Pantai Medical Centre, Bangsar.

Dr umah aku gerak kul 10.45am, sampai kat PMC dlm kul 11.30am. Xtually xder la jauh, cuma aku bwk slow since aku xnak wife aku rasa cemas. Sampai jer, aku park keta kat tempat parking biasa, bwk naik lift, pastu trus ker 2nd Floor. Sampai jer, aku iringi wife aku jumpa nurse dan trus ke labor room.

12.00noon

Aku pulak yg cuak, pasal, aku tak leh nak masuk pasal aku kena jaga Khalisha, anak sulung aku ni. Segera aku call Ayah Mae suh dtg ngan Makja tolong jaga Khalish. Alhamdullillah, dia sampai kejap jer.

1.00pm

Masa aku masuk labor room, aku tgk wife aku still ok. Aku tunggu Dr. dtg, sementara tu, Staff Nurse tu dah start kemas dan ready apa yg patut. X lama pastu dr sampai. Selang 15 minit jer, wife aku selamat melahirkan Baby Girl, seberat 3.25kg, @ 1.25pm. Alhamdulillah, smua sihat.

Lps smua selesai, aku kluar bgtau Ayah Mae, smua dah slamat. Pastu aku ambik Khalish, bwk dia jumpa adik baru dia kat bilik baby.
3.00pm

Semua dah selesai, Nurse pindahkan my wife dan anak aku ke 3rd floor ke wad bersalin. Masa tu, Ayah Mae n Family, Kak Ida n Family, smua dah ada. Spt Khalish, aku baca Bismillah, lalu aku Iqamat kan ke teliga kiri anak aku. Dr jauh, aku tgk Khalish tgh nangis, mungkin dia dengki tgk aku pegang baby baru.

5.30pm

Aku kena gerak ker TTDI, umah Kak Ida. Aku kena siapkan “Qarin” anak aku. Dlm byk2 benda, aku kena cari kain putih yg blum di pakai. Dan… mlm ni, aku kena tido kat PMC.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.