Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

nak tengok Bunga Api kat Dataran

Kiki tgh syiok layan Air Pancut kat DBKL
Kimi duk bwh Trak Polis pasal xnak kena ujan
Khalish yg frust pasal tak sempat tgk bunga api
Citer ni dah lepas seminggu dah, lupa nak updet pasal gambar2 still dlm kamera aku yg satu lagi. Bermula bila Ayah Mae call kitaorang & ajak pegi tgk bunga api kat Dataran Merdeka. Mula2 malas gak pasal petang tu aku baru balik dr jenjalan. Alih2 terpengaruh jugak aku nak pegi pasal sedara2 aku yg lain pun ader gak. Aku ckp ok.
Dr umah gerak kul 9.30pm. Sampai & park keta kat opis, pastu aku jalan kaki jer ke Dataran pasal dekat. Sampai jer, kami lepak jap depan DBKL. Si Khalish & Kiki suka sgt duk lari2 depan Laman DBKL tuh. Nak masuk jam 10, kami ke tempat Ayah Mae & Geng duk bkumpul. Ujung padang dataran. Sambil duk makan kudap2 aku layan jer bebudak tu main.
Kiri kanan makin lama makin ramai yg dtg berpusu2 masuk ke Padang Dataran. Kitaorang nak pegi, malas lak, so, lepak situ jerk. Aku tgk jam still jam 11.00pm. Lambat lagi nih. Perut aku pun rasa lapar lak. Baru aku nak bangun, aku dah rasa cam ader titisan air turun dr langit. Eh! nak ujan ker? Aku biarkan ajer dulu. Lps gi beli & makan hotdog titisan air makin kasar lak. Aku tanya Mummy camana? Dia ckp ok jer, tp takut budak2 lak demam. Ingat nak tunggu jap. Tp makin lama, macam makin kasar. Yg lain aku tgk dah ramai cari tempat yg ader bumbung. Yg jenis tak kisah, ader jugak. Ni sure jenis dr tadi tak mandi. Hehehe.
Last last, aku mintak diri jer dr Ayah Mae. Ckp terpaksa balik la. Mana tau ujan lebat, sian budak2. Diorang anak dah besar2 ok la.
So, dr dataran, aku trus beredar jalan kaki ambik keta. Pastu trus drive balik umah. Kul 1145pm ngam2 sampai umah. Jln clear tak der sibuk cam biasa. Alih alih, aku duk tepi branda, tgk bunga api dr situ jerk. Nampak gak la Bunga Api dr KLCC, dr Dataran, dr Kepong & yg paling best nampak samar2 Bunga Api dr Genting… Syiokkk!!! Hujan ??? Kat dataran Ayah Mae ckp tak ujan pun, just renyai tadi kejap. Kat umah aku pun sama. Langsung tak nampak ciri2 nak ujan. Iskkk!!! Rugi balik awal…

nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;

Tags:

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.