Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Nasi Minyak Warisan Tanjung Api Eda Yasin Di Kuantan

Sesekali ke bandar Kuantan, mesti ambil peluang untuk mencuba beberapa menu yang terkenal di sini. Ada banyak menu terkenal di Kuantan, antaranya ialah Eda Yasin Nasi Minyak Warisan Tanjung Api di Kuantan yang terletak di dalam perkampungan Tanjung Api, berdekatan dengan pantai Teluk Cempedak.

MrJocko pagi tadi bertuah sebab member di Kuantan, Bro KZY ajak MrJocko mencuba menu yang sedap di Kuantan ini. Pertama kali sampai di restoran nasi minyak ini, MrJocko agak teruja sebab tidak pernah sebelum ini mencuba sarapan pagi dengan nasi minyak.

Baca : Tempat Makan Sedap Dan Best di Kuantan Pahang

 


Nasi Minyak Warisan Tanjung Api Eda Yasin Di Kuantan

Di sini, ada banyak pilihan lauk pauk untuk Nasi Minyak Warisan Tanjung Api ini termasuk menu paling popular gulai ayam dan kaki ayam. Ada lauk lain seperti daging, telor, ikan dan beberapa menu lauk pauk lain. Laksam dan Pulut Kuning juga disediakan untuk anda di sini dan ia antara menu sampingan yang menjadi pilihan orang ramai di Nasi Minyak Tanjung Api, Kuantan.

Untuk rasa nasi minyak dan gulai kaki ayam di sini, MrJocko memang boleh kata sedap dan berbaloi. Daging ayam dan kaki ayam yang lembut serta dengan rasa kuah yang memang ada keaslian masakan Melayu di Pahang sejak turun-temurun.

Kalau anda rasa nak cuba menu asli, ini lah tempatnya, selain dari mencuba menu nasi berlauk, nasi kerabu, nasi campur nasi lemak atau nasi pagi di Kuantan, semestinya menu nasi minyak di sini memang sangat disyorkan oleh ramai pelancong di Kuantan.

Tidak akan lengkap kalau anda ke Kuantan, Pahang kalau tidak singgah di restoran Nasi Minyak Tanjung Api, Kuantan.

 

 

nasi-minyak-tanjung-api-kuantan-01

 
Mudah cari lokasi hotel murah di Kuantan. Klik sini untuk tempahan

 

 

nasi-minyak-tanjung-api-kuantan-05 nasi-minyak-tanjung-api-kuantan-04 nasi-minyak-tanjung-api-kuantan-03 nasi-minyak-tanjung-api-kuantan-02

 

Untuk anda yang memang sudah berada di bandar Kuantan dan sekitarnya, ambil peluang untuk singgah merasa menu masakan warisan nasi minyak terkenal di Kuantan ini bertempat di Eda Yasin Nasi Minyak Warisan Kuantan di Perkampungan Tanjung Api Kuantan, Pahang.

Lokasi restoran terkenal ini, Nasi Minyak Tanjung Api, boleh ikut melalui laluan Waze atau Google Map atau ikut alamat penuh di sini :

Alamat : Lot 384, Perkampongan Tanjung Api 25050 Kuantan, Pahang
No Telefon : 012-900 2858

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.