• Fri. Sep 22nd, 2023

Neutrax Oil Penyembuh Penyakit Semulajadi Terbaik

Neutrax Oil keluaran Felda Wellness Corporation (FWC) kini semakin dikenali diseluruh dunia. Mungkin anda sendiri pernah beberapa kali mendengar jenama Neutrax atau melihat sendiri beberapa iklan Neutrax di kaca tv sejak beberapa minggu yang lepas. 

Anda dah tahu apa itu Neutrax Oil???

Neutrax Oil asalnya diperbuat daripada hasil ekstrak terbaik dari  Cultured Coconut Extract (CCE) 
‘buah kelapa’ dengan Bio-Lipopeptide. Ia dibuat melalui proses penapaian microaerophilic yang maju menggunakan santan terpilih dengan teliti, cara yang terbaik serta diambil pada tempoh matang tertentu.

MrJocko sendiri mencuba produk Neutrax Original dan juga Neutrax Therapy Oil ini sejak bulan Februari 2015 dan kini ingin berkongsi pengalaman sendiri selama sebulan menggunakan produk Neutrax ini. Ramai yang kata, Neutrax ini satu produk Keajaiban Semulajadi.

Neutrax Oil Penyembuh Penyakit Semulajadi

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi
Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

 

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

Secara peribadi MrJocko mula-mula mendengar tentang produk ini hanya beberapa bulan lepas. Kemudian pada bulan Februari 2015 diberi peluang untuk mencuba produk Neutrax Original dan juga Neutrax Therapy Oil ini untuk kegunaan sendiri dan kegunaan keluarga. Pertama kali melihat produk-produk Neutrax Original dan Neutrax Therapy Oil serta produk keluaran lain ketika Blogger Brunch With Neutrax bulan lepas.

 

Pertama kali juga mendengar sendiri testimoni dari En Mohd Redza, Ketua Jabatan Pembangunan dan Penyelidikkan Produk FWC bahawa beliau sendiri menggunakan Neutrax Original dan terselamat dari penyakit kritikal beberapa tahun lepas. Alhamdulillah, bila melihatkan gambar ketika saat kritikal beliau, kami memang tak sangka beliau boleh meneruskan hidup, tambah lagi doktor sendiri memberi masa beberapa minggu sahaja untuk En Mohd Redza utnuk hidup. Ternyata Tuhan masih memberikan peluang untuk Redza teruskan hidup, dengan bantuan Neutrax Original. Neutrax umpama ‘Keajaiban Semulajadi’

 Neutrax Oil Penyembuh Penyakit Semulajadi

 

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

 

Testimony_Neutrax_Oil_Felda_Wellness

 

Mungkin sebab beliau sendiri sembuh dengan keajaiban, Redza sendiri sangat-sangat mengesyorkan menggunakan Neutrax sebagai ‘supplement food’ kepada semua. 

 

MrJocko secara peribadi, mencuba sedaya upaya untuk konsisten mengambil satu (1) sudu Neutrax Original setiap hari dan biasanya MrJocko ambil ketika waktu pagi sekitar jam 10.00 setiap hari. Kadang-kadang terlupa, tetapi setakat ini boleh dikatakan agak kerap mengambil Neutrax Original.

 

Minggu pertama, kesan yang paling ketara ialah apabila hasil buangan setiap pagi, sistem pencernaan MrJocko agak tidak menentu. Yang pasti, ketika itu, MrJocko selalu ‘berak cair’ dan ia mungkin dari kesan pengambilan Neutrax. Walaupun begitu, selepas beberapa hari kemudian ia kembali normal dan terasa stamina atau tenaga untuk berkerja semakin bertambah.

 

Maklum la bila di usia melebihi 35 tahun, kadang-kadang kita akan cepat letih jika tidak makan dengan baik atau cepat rasa mengantuk bila tidak melakukan aktiviti-aktiviti yang mengeluarkan peluh. Nampaknya, setakat hari ini, metabolisma MrJocko aktif dan tetap bertenaga.

 

Neutrax_oil_supplement
Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

 

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

Aktiviti seharian MrJocko bermula seawal jam 6.30 pagi, siap untuk tolong uruskan anak-anak ke sekolah dan kemudian membuat sedikit kerja dari jam 7.00 pagi sehingga jam 9.00 pagi. Kemudian MrJocko akan bergerak menuju lokasi atau ke pejabat dan meneruskan mesyuarat bersama klien atau hadiri ‘event’ jemputan Media samada sekitar Kuala Lumpur atau outstation. Biasanya MrJocko akan pulang rumah pada jam 6.30 petang dan sudah tentang ia memenatkan. 

Tetapi, bila dan cuba Neutrax Original ini, Alhamdulillah, terasa lebih segar dan bertenaga dari biasa.

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

Anak ketiga MrJocko yang bernama Kayla berumur 11 bulan dan biasanya baby akan terdedah kepada penyakit kerana sistem pertahanan badan mereka masih lagi bayi. Kayla selalunya mengalami masalah lambat tidur malam, demam dan juga ruam panas serta biji-biji kegatalan dibahagian kulit.  

Sebelum ini, kami dah cuba losen berubat, bedak dan juga minyak gamat. Ada la kurang sedikit, namun masih tidak memberi kesan memuaskan. 

Neutrax Oil Penyembuh Penyakit Semulajadi

Neutrax_Oil_Felda_Wellness

 

Neutrax_Oil_Felda_Wellness

 

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi
Neutrax tidak merbahaya kepada kanak-kanak

 

Neutrax_Oil_Felda_Wellness_Testimony

Kami bernasib baik bila berpeluang mencuba produk Neutrax Therapy Oil ini. Antara yang MrJocko selalu buat untuk Baby Kayla ialah dengan menyapu minyak kelapa Neutrax ini ke kulit Baby Kaya yang sensitif untuk mengurangkan ruam panas dan juga biji-biji kegatalan di kulit. Alhamdulillah, hanya beberapa hari, masalah ruam panas, kemerahan, kegatalan beransur pulih dan Baby Kayla dapat tidur dengan nyenyak. 

 

 

Neutrax_Oil_Felda_Wellness

 

Neutrax Therapy Oil

 

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

Kalau boleh, amalkan setiap hari supaya minyak Neutrax ini boleh mencuci toksin yang merbahaya dalam badan, kemudian dia mengembalikan struktur sel yang baru serta kemudian ia akan mengimbangkan struktur sel dalam badan kita supaya sentiasa sihat. 

 

Kesimpulannya, untuk kegunaan sendiri, MrJocko sebagai seorang yang aktif berkerja dan kini berumur melebihi 35 tahun, Neutrax Original yang di minum setiap hari (Satu Sudu) memberikan bantuan tenaga yang lebih dari biasa. Neutrax Therapy Oil pula membantu memberi keselesaan kepada anak MrJocko, Kayla, yang kini tidak lagi mengalami masalah kegatalan kulit dan ruam panas serta biji gatal kemerahan.

 

MrJocko sendiri mensyorkan Neutrax Original kepada rakan-rakan yang mempunyai masalah ‘demam’ lebih-lebih lagi sakit yang disyakki demam denggi. Minum Neutrax Original satu sudu setiap jam sehingga habis satu botol, InsyaAllah ia akan membantu membasmi dan mencuci sel-sel yang tidak bagus serta mengembalikan sel-sel baik untuk kesihatan dengan segera.

 

Antara kandungan Neutrax : 

Anti Microbial – Membunuh Virus, Bakteria fungus dan Yis.

Anti Oxidant – Melindungi badan dari radikal bebas yang berbahaya dan pengoksidaan.

Anti Imflammatory – Mengurangkan keradangan dan bengkak.

Active Immunity- Meningkatkan jangka hayat dan pertumbuhan sel badan manusia.

Active Lipid – Mengurangkan kesan rantai sederhana trigliserida dan mencegah pengoksidaan lipid.

 

Neutrax_Oil_Felda_WellnessNeutrax Oil Penyembuh Penyakit

Jadi untuk bahasa yang mudah kita fahami, Neutrax ini sebenarnya adalah makanan tambahan untuk sistem badan manusia dalam menyingkirkan Toksin merbahaya, kemudian Neutrax akan menggantikan badan kita dengan sel yang baru dan kemudiannya akan mengimbangkan badan kita untuk sistem pertahanan badan dalam melawan penyakit.  

Tambahan dengan konsep clean, restore dan balance Neutrax ini, ia juga akan menjaga kesihatan kulit pengguna lebih-lebih lagi jika menggunakan Neutrax Therapy Oil.

 

Untuk anda yang masih lagi belum pasti atau mahukan lebih testimoni pengguna tentang produk Neutrax Original dan Neutrax Therapy Oil ini, anda boleh menonton Video Clip Testimoni pesakit tentang penggunaan mereka selama menggunakan Neutrax di link YouTube ini. Ada banyak lagi testimoni lain dan anda boleh lihat di YouTube.

 

Berminat untuk membeli produk ‘Natural Wonder‘, Neutrax Original dan Neutrax Therapy Oil, anda boleh beli di LINK Neutrax dan penghantaran adalah PERCUMA.

Maklumat lanjut tentang produk Neutrax ini anda boleh layari laman web utama Neutrax Malaysia atau ke Fanpage Facebook Felda Wellness Neutrax Malaysia. Anda pasti akan ingin mencuba produk Neutrax Original dan Neutrax Therapy Oil bila anda tahu kelebihan bila menggunakan produk keluaran Felda Wellness Corporation ini.

 

Felda Wellness Corporation

Level 3, Wisma Felda, Jalan Perumahan Gurney, 

54000 Kuala Lumpur

 

Phone : 1800-222-FWC (392) & Fax: +603-2691 1050

Untuk info, produk Neutrax dari Felda Wellness Corporation ini memang HALAL dan di sahkan oleh JAKIM Malaysia.

 

Neutrax Oil : Penyembuh Penyakit Semulajadi

 

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

2 thoughts on “Neutrax Oil Penyembuh Penyakit Semulajadi Terbaik”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.